05 Μαρτίου 2024

Μέρα25: Μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή μποϊκοτάζ στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα;

Το ΜέΡΑ25 καλεί σε μποϊκοτάζ  του Ισραήλ στα πλαίσια της καμπάνιας του BDS  (Κίνημα για Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις στο κράτος του Ισραήλ). Δηλαδή, καλεί το κεφάλαιο και τα κράτη να μην προχωρήσουν σε επενδύσεις στο Ισραήλ και να μην εισάγουν προϊόντα από εκεί. Δεν συγκαλύπτει απλά τους εγκληματίες, αφού δεν κάνει καμιά αναφορά  στις ΗΠΑ και γράφει πως «οι δυτικές κυβερνήσεις απλώς παρακολουθούν αμέτοχες» αλλά  τους προβάλει ως  λύση. Αποφεύγει να καταγγείλει την ελληνική κυβέρνηση και ψελλίζει ανοησίες για πιθανή δίωξή της από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Λογικό, λοιπόν, να απευθύνεται και να βαφτίζει «προοδευτικά κόμματα» τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά για να σχεδιάσουν την επόμενη κυβερνητική  απάντηση. Αυτούς που εφάρμοσαν τους “Made in USA” άξονες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δύσκολα θα του κάνουν το χατίρι. Το πιο πιθανό είναι να δούμε τους σαμποτέρ να ξεπηδούν από κάποιες συλλογικότητες εκτός της Βουλής. Πολλές κρεμιούνται από φαεινές, όταν δεν βλέπουν στους λαούς τη λύση.

Οι σιωνιστές φασίστες του Ισραήλ γαζώνουν με τις σφαίρες τους τους πεινασμένους Παλαιστίνιους που περιμένουν στη ουρά για ένα ξεροκόμματο που θα τους πετάξουν οι φορείς της λεγόμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας», δηλαδή της παγκόσμιας υποκρισίας των «φιλάνθρωπων» διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ. Η γενοκτονία των Παλαιστινίων είναι γεγονός. Την παρακολουθούμε από τον περασμένο Οκτώβρη να παίρνει όλο και πιο άγρια χαρακτηριστικά.

Τα κόμματα, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες, που έχουν αναφορά στην Αριστερά και στο κίνημα, αντί να καλέσουν τον λαό να ξεσηκωθεί για να σταματήσει ο αφανισμός ενός άλλου λαού, παίζουν το κρυφτούλι. Κάποιοι περιμένουν μήπως κάνει καμιά διαδήλωση το ΚΚΕ, στο περιθώριο των εργασιών του για τις ευρωεκλογές, οι μεν περιμένουν τους δεν κι άλλοι νομίζουν πως θα χωρέσουν τα πάντα στην 8η Μάρτη, ημέρα της γυναίκας, που επέλεξε η κυβέρνηση  να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι καταστάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς είναι επικίνδυνες για όλους τους λαούς του κόσμου. Η γενοκτονία των Παλαιστινίων δείχνει τι τους περιμένει. Η επιβίωση των Παλαιστινίων είναι το πρώτο καθήκον των λαών απέναντι στον εαυτό τους.

Η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Β.Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: