29 Μαρτίου 2024

Εφετείο Αθήνας, 29/3 | Συγκέντρωση και δικαστική απόφαση για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα, 29/3/24, από τις 9πμ έξω από το Εφετείο Αθηνών για την έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Με συνθήματα και πανό καταγγέλθηκε η πολιτική που γεννά και θρέφει τον κοινωνικό μεσαίωνα, εκκολάπτει και συγκαλύπτει βιαστές και  μαστροπούς, που είναι σύμφυτη με τη βία, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Το ΚΚΕ(μ-λ) παρέμβηκε με πανό, προκήρυξη και συνθήματα.

Η λαϊκή οργή και καταδίκη που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα - και ιδιαίτερα μετά τη χυδαία πρόταση της εισαγγελέα - δημιούργησε πίεση και έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση που πάρθηκε. Η μάνα της 12χρονης Χριστίνας, πάρα τις προσπάθειες να ενοχοποιηθεί, κρίθηκε αθώα για όλα τα βαριά εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτο. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη. Ενώ ο Μίχος καταδικάστηκε για όλα τα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της μαστροπείας, αλλά κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων (τράφικινγκ).

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ταξικό «δίκαιο» που υπηρετεί η αστική, λεγόμενη δικαιοσύνη. Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και δίκη σε δεύτερο βαθμό, όπου είναι πάγια τακτική να μειώνονται ή και να εξαλείφονται οι ποινές του πρώτου βαθμού. Για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία ένοχοι είναι και θα  είναι το καπιταλιστικό σύστημα, οι αστικές κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, οι σάπιοι εκφραστές τους. Τα δικαστήρια και οι εισαγγελείς είναι όργανα με συγκεκριμένο ρόλο. Δεν θα παραιτηθούν απ’ αυτό το ρόλο, να υπηρετούν και να αθωώνουν τη σαπίλα.

Οι κινητοποιήσεις και η καταγγελία ενάντια στην εξ αρχής προσπάθεια συγκάλυψης, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν και να δυναμώσουν. Έχοντας στο στόχαστρο, όχι μόνο αυτούς που βιάζουν, εκμεταλλεύονται και δολοφονούν, αλλά το ίδιο το σάπιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που γεννά και διαμορφώνει αυτές τις συμπεριφορές. Το δίκιο των φτωχών κι εκμεταλλευόμενων ανθρώπων κερδίζεται στο δρόμο του αγώνα!









Δεν υπάρχουν σχόλια: