29 Μαρτίου 2024

KKE(μ-λ) | 75 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! - Συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 4/4 στο Πάρκο Ελευθερίας

 


75 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΑΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΙ!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 

ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

ΑΠ’ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ!

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ, 6.30μμ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ! 

Χωρίς τελειωμό συνεχίζονται τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στον κόσμο. Από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, συνεχίζεται το μακέλεμα των λαών. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί και οι σακατεμένοι. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν εξαναγκαστεί στο δρόμο της προσφυγιάς, της πείνας και της απόλυτης εξαθλίωσης. Και οι εξελίξεις προμηνύονται ακόμη χειρότερες. Νέοι, τεράστιοι κίνδυνοι απειλούν τους λαούς της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, καθώς γίνονται ακόμη πιο άγριοι οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, στην καρδιά της Ευρώπης, όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια εκτόνωσης, αλλά αντίθετα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο. Όχι μόνο κανένας από τους ιμπεριαλιστές που ξεκίνησαν και μπλέκονται σε αυτόν το πόλεμο (ΗΠΑ - Ρωσία - ΕΕ) δεν έχει διάθεση να κάνει πίσω, αλλά γεγονότα όπως το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, προμηνύουν έναν νέο κύκλο αίματος, ένταση της αντιπαράθεσης και πιθανότατα μεταφορά της σε νέα πεδία μάχης και ανταγωνισμού.

Την ίδια στιγμή, στα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων η πολεμική ρητορική αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, μοιάζοντας σαν προετοιμασία ενός πολέμου χωρίς επιστροφή για ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι ανοιχτή πλέον η συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός 3ου Παγκόσμιου Πολέμου. Συνεχίζονται οι απειλές όλων για χρήση πυρηνικών. Οι οικονομίες και η παραγωγή των χωρών της ΕΕ προσαρμόζονται ώστε να στηρίξουν έναν πολεμικό προσανατολισμό. Και οι λαοί προετοιμάζονται από τις κυβερνήσεις τους για την προοπτική να γίνουν κρέας για τα κανόνια που έχουν ήδη στηθεί. Όπως έγινε στη Γερμανία, όπου η υπουργός Παιδείας πρότεινε στα σχολεία να προετοιμάζουν τους μαθητές για το ενδεχόμενο πολέμου!!! Και όλα αυτά δεν αποτελούν εδώ και καιρό σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά εικόνες του παρόντος και –κυρίως– του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τους λαούς οι ιμπεριαλιστές.  

Φριχτή εικόνα του παρόντος είναι και η σφαγή του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού απ’ το κράτος-τρομοκράτη που συνεχίζεται χωρίς σταματημό! Δεκάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί σε ολόκληρη τη λωρίδα της Γάζας από το ανελέητο Ισραηλινό σφυροκόπημα τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ η πείνα και η δίψα θερίζει όσους καταφέρνουν να επιβιώσουν. Τα χτυπήματα έχουν εδώ και καιρό επεκταθεί και στη Δυτική Όχθη, ενώ νέους καθημερινούς στόχους αποτελούν αποθήκες τροφίμων, σημεία διανομής φαγητού, νοσοκομεία και προσφυγικοί καταυλισμοί. Η επικείμενη εισβολή στη Ράφα προμηνύει νέα επέκταση της σφαγής, με στόχο την ολοκληρωτική εκδίωξη των Παλαιστινίων από τον τόπο τους και ταυτόχρονα συσσωρεύει όρους και κινδύνους μιας συνολικότερης ανάφλεξης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα πολεμικά παιχνίδια της περιοχής. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως εκπρόσωπος της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης, προσφέρει «γη και ύδωρ» στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της και στην προώθηση των αιματοβαμμένων σχεδίων τους στην περιοχή. Η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, η μετατροπή της Λάρισας σε διοικητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων, η χρήση ολόκληρης της χώρας σαν ορμητήριο των φονιάδων, τόσο προς την Ουκρανία όσο και προς τη Μέση Ανατολή, αποδεικνύουν το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά μέτωπα και ταυτόχρονα θέτουν το λαό της χώρας μας μπροστά σε τεράστιους κινδύνους. Ετοιμάζουν το λαό μας και τους λαούς της περιοχής, να γίνουν κρέας για τα κανόνια του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Μόνο οι λαοί μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια τους!

Ενάντια σε αυτό το πολεμικό κλίμα ο λαός μας πρέπει να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση: Να συγκροτήσει ένα πλατύ, μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στη πολιτική της βαρβαρότητας. Με τον ίδιο τρόπο που ξεσηκώθηκαν φοιτητές και αγρότες. Με τον ίδιο τρόπο που ξεσηκώθηκαν λαός και νεολαία ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη. Με τον ίδιο τρόπο που εκφράζεται μαζικά σε όλο τον κόσμο η αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και που πρέπει να συνεχιστεί πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά και στη χώρα μας.

Η μαύρη επέτειος για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, της μεγαλύτερης πολεμικής μηχανής του πλανήτη, να αποτελέσει αφορμή για μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό και ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

  • ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΒΑΣΕΙΣ - ΕΕ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
29.03.2024



Δεν υπάρχουν σχόλια: