29 Μαρτίου 2024

ΛΑΡΙΣΑ | Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση το Σάββατο 30/3, στις 16:00, Κεντρική Πλατεία

 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ!
ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας βιώνουμε καθημερινά μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι σε βασικά δικαιώματα. Οι μισθοί συρρικνώνονται, η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο. Η περίθαλψη και οι σπουδές μετατρέπονται σε ακριβό δικαίωμα για λίγους. Τα λαϊκά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες τίθενται υπό αμφισβήτηση και οι δυνάμεις καταστολής δρουν και τρομοκρατούν καθημερινά.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ.), για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου, βάζει πλάτη στην προώθηση των πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Παραχωρεί αεροδρόμια, επιτρέπει τη θαλάσσια και εναέρια δίοδο, έχει γεμίσει τη χώρα με βάσεις των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Εμπλέκει με αυτόν τον τρόπο το λαό και τη χώρα στον επικίνδυνο και φιλοπόλεμο σχεδιασμό των φονιάδων των λαών! 

Η εμπλοκή της χώρας στην επέμβαση των ΗΠΑ-ΕΕ-Βρετανίας στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα σε ένα ενεργό μέτωπο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει φωτιά σε όλη τη Μέση Ανατολή. Στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στην περιοχή, το Ισραήλ, και στο αιματοκύλισμα που ακόμη συνεχίζει στη Γάζα.

Απέναντι σε όλες αυτές τις ζοφερές εξελίξεις και τη φλόγα του πολέμου να απειλεί τους λαούς, είναι αναγκαία η ανάπτυξη της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού και της νεολαίας στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουμε κανένα συμφέρον από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αντίθετα έχουμε κάθε συμφέρον να παλέψουμε για απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, για να σταματήσει κάθε συμμετοχή και κάθε διευκόλυνση στα πολεμικά σχέδια, για να φύγουν βάσεις, ΝΑΤΟ και Αμερικάνοι. 

Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα επελαύνει και τσακίζει όποιο δικαίωμα και κατάκτηση έχουν απομείνει, ο λαός, η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Να χαράξουν τον δικό τους δρόμο απέναντι στα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις και να μην αναζητούν ιμπεριαλιστές για προστάτες. Να παλέψουν για ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη των λαών, κόντρα στο εθνικιστικό δηλητήριο που χύνουν ιμπεριαλιστές και εξαρτημένες αστικές τάξεις. 

• ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ-ΝΑΤΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΑΠ’ΤΗΝ ΕΕ!
• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
• ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
• ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: