29 Μαρτίου 2024

Αντίσταση στα Βόρεια | Ακρίβεια και φτώχεια από παντού για το λαό! Να μην υποταχτούμε στην «κανονικότητα» της φτώχειας!

 



Κάθε μέρα, γίνεται ο βίος μας αβίωτος! Κάθε μέρα αυξήσεις στις τιμές, κά-θε μέρα και νέα μέτρα που μας αναγκάζουν όλους να ζούμε στη φτώχεια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες της αντιπολίτευσης για λογαριασμό του συστήματος, φέρνουν με τη μέρα επίθεση σε όλες τις πλευρές της ζωής μας!

Σούπερ μάρκετ - είδη πρώτης λαϊκής κατανάλωσης - Τέσσερις φέτες ψωμί! Τόσο θέλουν να τρώμε. Ίσα ίσα για να πάμε δου-λειά την άλλη μέρα! Τάχα μειώνουν τις τιμές με «ελέγχους για αισχροκέρ-δεια», ενώ τις έχουν φτάσει τόσα χρόνια στο θεό.

Περίθαλψη - υγεία - Φέρνουν απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή κατάργηση της δωρεάν πε-ρίθαλψης. Θέλουν όλος ο κόσμος να γίνει σαν τον καρκινοπαθή από το Ηράκλειο που αυτοκτόνησε! Να πεθαίνει στην ψάθα άμα δεν έχει να τα δώσει στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Αυξάνουν τις τιμές έως και 80% παραπά-νω στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο φάρμακο.

Σπουδές - εκπαίδευση - Ιδιωτικά πανεπιστήμια για να πληρώνει όποιος έχει, κι όποιος δεν έχει και μπαίνει στα δημόσια να ετοιμάζεται για ταξικούς φραγμούς σαν αυτούς των ιδιωτικών. Σαν να μην έφτανε αυτό, φέρνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου! Να πετιούνται τα φτωχά παιδιά έξω από το Λύ-κειο για ανειδίκευτη δουλειά μεσαίωνα με κακοπληρωμένα μεροκάματα.

Δουλειά - μισθός - Ενώ ο πληθωρισμός έχει εκτιναχτεί, έρχεται η κυβέρνηση να βαφτίσει «αύξηση του κατώτατου μισθού» την ουσιαστική μείωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζόμενων! Τόσα χρόνια έχουν κάνει όλα τα χατίρια στους εργοδότες και τη βιομηχανία, ενώ ο μισθός μας δε φτάνει για κάλυψη βασικών αναγκών όπως νοίκι, λογαριασμοί, σούπερ μάρκετ.

Ρεύμα - ενέργεια - Κόβουν το ρεύμα σε άπορες οικογένειες που δεν έχουν να το πληρώσουν, την ίδια στιγμή που δίνουν φθηνό ή και τσάμπα ρεύμα στις μεγαλοβιομηχανίες! Φέρνουν στο λαό ένα κάρο χρώματα - τιμολόγια για να του φορτώσουν και την ευθύνη για τις ακριβές τιμές του ρεύματος! Ενοίκια - στέγαση Την ώρα που τα νοίκια είναι πάνω από το μισό μισθό, χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι τους, δεν έχουν να ξεχρεώσουν τα δάνεια για τα σπίτια τους και επενδυτικά κοράκια παίρνουν τα σπίτια του λαού κοψοχρονιά σε πλειστηριασμούς με απάνθρωπες εξώσεις! 

“Πολεμική οικονομία” δεν έχουν -λένε- να δώσουν στο λαό για τις ανάγκες του. Έχουν όμως να δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πολεμικά πλοία και αεροπλάνα! Για να σύρουν το λαό στον πόλεμο που οι ίδιοι βάζουν το χέρι τους να έρθει πιο κοντά, με τις πλάτες που κάνουν στους Αμερικάνους/ΝΑΤΟ!

Δε μπορούμε να ζήσουμε έτσι! Η πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας δεν έχει πάτο!

Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να είναι διέξοδος!


Κάνουν προτάσεις δυσπιστίας στην κυβέρνηση και ζητάνε εκλογές για να σπείρουν ξανά αυταπάτες για “κάθαρση”. Μας σέρνουν στις ευρωεκλογές πλασάροντας την κάλπικη ελπίδα ότι θα αλλάξει η πολιτική κατάσταση. Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει από τις ευρωεκλογές! Πολύ περισ-σότερο από την ΕΕ, που κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο εχθρική είναι για το λαό και τους εργαζόμενους. Το σύστημα θέλει να έχουμε αυταπάτες για σωτήρες από την κάλπη, για να μη βγει ο λαός στο δρόμο να παλέψει! Τις πραγματικές αλλαγές θα τις κάνει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του στο δρό-μο! Εκεί θα κερδίσουμε δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία!

Η ζωή αποδεικνύει κάθε μέρα ότι στην οργάνωσή πάνω στα κοινά μας προβλήματα, γινόμαστε δυνατότεροι απέναντι στην κυβέρνηση και το σύστημα που δεν έχει να τάξει τίποτα! 

Η πράξη δείχνει ότι με τη μαζική διεκδίκηση κερδίζουμε δικαιώματα!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μαθητές και φοιτητές, αγρότες, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα ποτάμι αντίστασης απέναντι στην πολιτική της φτώχειας.

Στη Νέα Ιωνία -όπως και σε όλες τις γειτονιές- θέλουν να χτυπήσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αυτό φάνηκε με τη μεθόδευση για το κλείσιμο του κέντρου υγείας! Θέλουν να φέρουν καζίνο στα σύνορα με το Μα-ρούσι, να παίρνουν τα λεφτά του κοσμάκη! Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Νέας Ιωνίας μέχρι τα μισά του μήνα το Φλεβάρη που πέρα-σε! Όπως και παλιότερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας! Στις γειτονιές μας κάθε μέρα γίνονται πλειστηριασμοί και παίρνουν τα σπίτια από κόσμο! Κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες.

Να οργανωθούμε και να παλέψουμε στις γειτονιές μας απέναντι σε κάθε έκφραση της φτώχειας και της ακρίβειας! Να πάρουμε πρωτοβουλίες πά-λης και αντίστασης!

Με την ορμή όλων των τελευταίων κινητοποιήσεων!

Όπως κάναμε στην απεργία για τα Τέμπη! Όπως κάνανε οι αγρότες στα μπλόκα! Όπως κάνανε οι μαθητές, φοιτητές με τις μαζικές διαδηλώσεις τους και τις καταλήψεις!

Μπροστά στην απεργία της 17 Απρίλη

Να βγούμε μαζικά στο δρόμο του αγώνα!

  • Ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια!
  • Ενάντια στους πλειστηριασμούς!
  • Κάτω τα χέρια από του λαού τα σπίτια!
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο κόστος ζωής!
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
  • Περίθαλψη/Υγεία ίση, πλήρης και δωρεάν για όλο το λαό!
  • Δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς!

Αναδημοσίευση από Αντίσταση στα Βόρεια




Δεν υπάρχουν σχόλια: