28 Μαρτίου 2024

ΠΑΤΡΑ | 72 Χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (εκδήλωση Σάββατο 30 Μάρτη)


 Το ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τα 72 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη το Σάββατο 30 Μάρτη στις 19:00

Η έντονη επαναστατική δράση του Μπελογιάννη είναι συνυφασμένη με την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες των πολέμων και της ανοιχτής τρομοκρατίας ο ίδιος κατάφερε και άφησε ισχυρές παρακαταθήκες για το προχώρημα της υπόθεσης που με επιμονή υπηρετούσε. Η συμβολή του στην οργανωτική και πολιτική αναβάθμιση του ΚΚΕ είναι αδιαμφισβήτητη. Ο ίδιος βοήθησε στην παραπέρα εξέλιξη των επαναστατικών κατακτήσεων του ΚΚΕ με την συγγραφή της μελέτης του για "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα", κείμενο που παραμένει ακόμα και σήμερα επίκαιρο ως περιεχόμενο και μορφή.

 Από την συμμετοχή του στις αγροτικές κινητοποιήσεις στην γενέτειρα του Αμαλιάδα, την δράση του στην Πάτρα, στο πρώτο και δεύτερο αντάρτικο μέχρι και τις δίκες των "ασυρμάτων" ο Μπελογιάννης εκπροσώπησε με ακεραιότητα τους χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν και την ζωή τους για λευτεριά και ανεξαρτησία.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του στεκιού "Ανάστροφα" όπου θα υπάρχει έκθεση με ντοκουμέντα της πορείας του και θα προβληθούν σκηνές από την ταινία του Νίκου Τζίμα "Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: