28 Μαρτίου 2024

Λασίθι | Όχι στην υποβάθμιση/κλείσιμο των Νοσοκομείων του νομού

 

Όχι στην υποβάθμιση/κλείσιμο των Νοσοκομείων  του νομού !!!
Ολοι στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σελληνάρι

    Οι Δρόμοι Αντίστασης στο Λασίθι καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, σε μαζική  συγκέντρωση /αποκλεισμό του εθνικού δρόμου στο Σεληνάρι την  Πέμπτη 28/3  στις 12:00.
 Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, 

  Τα Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, της Ιεράπετρας και Σητείας, απειλoύνται με κλείσιμο  !!!  Γιατί για να μην κοροιδευόμαστε, η συνεχής υποβάθμιση τους, οι ελλείψεις γιατρών, οι αναστολές χειρουργείων, οι λειψές εφημερίες,  οδηγούν σε κλείσιμο.  Θα το επιτρέψουμε ???   
   Όλοι μας, χρόνια τώρα, βιώνουμε στο πετσί μας μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματα και κατακτήσεις μας. Δεν έχει κλείσει οκτώ μήνες ζωής η νέα  κυβέρνηση της ΝΔ και ψήφισε μια σειρά αντιλαϊκούς, αντεργατικούς, αντινεολείστικους  νόμους στην υπηρεσία του κεφάλαιου. Τον αντεργατικό νόμο Γεωργιάδη, που εντείνει ακόμη περισσότερο τον εργασιακό μεσαίωνα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει λουκέτο σε χιλιάδες αυταπασχολούμενους, τον νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Την ίδια στιγμή εντείνεται την πολιτική της φασιστικοποίησης, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή, ποινικοποιούνται οι όποιες αντιστάσεις της νεολαίας και των εργαζομένων. 
  Κανένα λαϊκό δικαίωμα δεν αναγνωρίζεται πλέον από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του που  καταργούν, όσα η εργατική τάξη και ο λαός κατέκτησε μέσα από πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες.  

  Αυτή η πολιτική εκφράζεται και στο ζήτημα της υγείας.  Χτυπιέται ευθέως, το δικαίωμα του λαού στην δωρεάν περίθαλψη.   
   Η κυβερνητική στόχευση για αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη  περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, αλλαγή του υφισταμένου χαρακτήρα τους,  μετακινήσεις  προσωπικού με τα εντέλλεσθε  .  Είναι η πολιτική που ευθύνεται για τις απανωτές παραιτήσεις γιατρών. Που ευθύνεται και σχεδιάζει ακόμα περισσότερα κλεισίματα μονάδων και κλινικών. Που ευθύνεται για τις προσλήψεις με το σταγονόμετρο, που δεν αναπληρώνουν ούτε στο ελάχιστο τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Πολιτική που έχει φτάσει πλέον τους συμβασιούχους και εργολαβικούς να αποτελούν το 1/4 του προσωπικού. Πολιτική που απολύει συμβασιούχους για να παραχωρήσει φιλέτα στους εργολάβους. Που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση τους ρυθμούς της δουλειάς. Που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς ενώ η ακρίβεια μαίνεται. Μια πολιτική που σχεδιάζει την μετατροπή των νοσοκομείων σε «Ιδιωτικού Δικαίου» και επέκταση της ιδιωτικοποίησης και των εργολαβιών με τις ΣΔΙΤ. Που ορθώνει φραγμούς στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη. Που προωθεί ένα «ΝΕΟ ΕΣΥ», στο οποίο οι εργαζόμενοι θα έχουν λιγότερα ή και καθόλου δικαιώματα και ο λαός θα έχει περιορισμένη και ακριβή πρόσβαση στην περίθαλψη. 
Αυτή την πολιτική βιώνουμε οι πολίτες του Λασιθίου, της Κρήτης, όλης της χώρας.   Οι απανωτές παραιτήσεις γιατρών που δεν αντικαθίστανται, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα τις αναβολές σε χειρουργεία και λειτουργίες των νοσοκομείων, οδηγεί στην απαξίωση και υποβάθμιση και ουσιαστικά  στο κλείσιμο τους. Όλη αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα νοσοκομεία νομού (Αγ Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας, Νεάπολης) αλλά και του Ρεθύμνου, ακόμη και το Βενιζέλειο !!!, διαμορφώνοντας ένα μαύρο τοπίο στο δικαίωμα της περίθαλψης για τους πολίτες της περιοχής.
Η διέξοδος στους αγώνες μας για το δικαίωμα μας στην περίθαλψη
Ίση – πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις
        Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού
Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 
Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής. 
Όχι στο κλείσιμο και στις συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων. 
Αναγνώριση του χώρου των νοσοκομείων ως ανθυγιεινού. 
Όχι στους εργολάβους και τις ΣΔΙΤ. Όχι στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» 
Δρόμοι Αντίστασης στο Λασίθι

Δεν υπάρχουν σχόλια: