03 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο | Ανταπόκριση από την συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού

 



Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το Σάββατο στα λιοντάρια. Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα είχε η "ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους ". Βασικό χαρακτηριστικό, η έλλειψη μαζικότητας, που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιόδου, ωστόσο πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης παρά την βροχή.

Σε μια περίοδο που ο Ισραηλινός στρατός δολοφονεί εκατοντάδες αμάχους και παιδιά σε καθημερινή βάση, που ο αγώνας των Παλαιστινίων δείχνει τον δρόμο στους λαούς, η ανάδειξη της αλληλεγγύη μας, η καταγγελία της γενοκτονίας και του ρόλου των ιμπεριαλιστών, είναι από τα βασικά καθήκοντα του σήμερα. 

Στην συγκέντρωση - πορεία, συμμετείχαν με πανό, η ανοιχτή συνέλευση, αναρχικό μπλοκ, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, το ΜΛ-ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ). 

Η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) Ηρακλείου με δικό της μπλοκ, πανό, προκήρυξη και συνθήματα προσπάθησε να αναδείξει την ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό για λευτεριά, την απαίτηση για μη εμπλοκή - συμμετοχή στο μακέλεμα των Παλαιστινίων, το διώξιμο των βάσεων και του ΝΑΤΟ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: