03 Μαρτίου 2024

Το "παιδί" μίλησε. Και τί είπε;

Μπορεί να άργησε κάτι μήνες, αλλά, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του - στο συμπόσιο της Καθημερινής, παρακαλώ - έβαλε τα πράγματα στη "θέση τους". "Απολογήθηκε" για τις υποθέσεις των ραδιοτηλεοπτικών αδειών και της Novartis, λέγοντας ότι "δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί"! Και αυτό στοίχισε εκλογικά στον ίδιο και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπαινιγμός ήταν σαφέστατος: δεν έπρεπε να "τα είχε βάλει" με τους ολιγαρχες των media και του φαρμάκου. Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι από τότε όφειλε να είχε κάνει ακόμη πιο δεξιά στροφή!

Ο ίδιος ΟΥΔΕΠΟΤΕ έθεσε θέμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, πράγμα το οποίο είχε ξεκαθαρίσει κατ' επανάληψη στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βαρουφάκης και Σια μάλλον δρούσαν ... αυτόνομα και ερήμην του Πρωθυπουργού! Ίσως και της άρχουσας τάξης που δεν "διαπραγματευόταν" (τρόπος του λέγειν) το πόσο θα την υποβαθμίσουν οι ιμπεριαλιστές προστάτες της. 'Η μήπως όχι;

Αν δεν είχαν γίνει αυτά τα "λάθη" και το σύστημα εξουσίας εντός κι εκτός της χώρας θα έμενε "καθαρό" και ο δικομματισμός θα μακροημέρευε ως σήμερα. Πιθανώς και το κόμμα του.

Το "κεφάλαιο" Τσίπρας (έτσι μας λέγανε γι' αυτόν απαξάπαντα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως το πρόσφατο συνέδριο-παρωδία), θέτει νέες υποθήκες. Δηλώνει παρών στη δεξιότερη μετατόπιση του ήδη δεξιού πολιτικού σκηνικού. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ήδη τον έχει προλάβει ο Κασσελάκης!

Σ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια: