02 Μαρτίου 2024

Πως γυναίκες, παιδιά και queers και οι παλαιστίνιοι άρρενες ως τέρατα-τρομοκράτες χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουνδικαιώσουν τη γενοκτονία

της Nisrine Chaer

Από τότε που παραβιάστηκε το τείχος στα σύνορα της Γάζας, έχουμε παρατηρήσει μια συνεχή ροή ισραηλινής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που διαχέεται από άκρη σ’ άκρη σε όλα τα μεγάλα δυτικά ειδησεογραφικά μέσα, η οποία έχει τη μορφή εντελώς αβάσιμων ψεμάτων και αδύναμων προσπαθειών «απόδειξης», όλα με στόχο την εκτροπή της προσοχής από την τρέχουσα ολέθρια βία και καταστροφή της γενοκτονικής επίθεσης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα και την απονομιμοποίηση του παλαιστινιακού αγώνα για αποαποικιοποίηση, στη διεθνή πολιτική σφαίρα.

Φύλο/σεξ/σεξουαλικότητα αποτελούν σημαντικό πεδίο δράσης που σήμερα χρησιμοποιείται ως μέρος της σιωνιστικής αντιτρομοκρατικής στρατηγικής στην συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του απλουστευτικού σχήματος «γυναικόπαιδακαιqueers», όπως εγώ το αποκαλώ, στο πλαίσιο της σιωνιστικής καταστολής της εξέγερσης. (Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύεται σε pdf για διευκόλυνσή του αναγνώστη. Η αναδημοσίευση του από τις Αντιγειτονιές δεν σημαίνει απαραίτητα και συμφωνία με όλες τις απόψεις που διατυπώνονται). 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: