17 Απριλίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Απεργιακή συγκέντρωση με σημαντική συμμετοχή - Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας σε σύσκεψη για την 1η Μάη!

Με σημαντική συμμετοχή κυρίως νέων εργαζομένων, αλλά αισθητά μειωμένη σε σχέση με αυτή του Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε η απεργία της 17 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στις διάφορες απεργιακές συγκεντρώσεις, με φανερά υποβαθμισμένη αυτή του Εργατικού Κέντρου.

Σίγουρα, ρόλο αποσυγκρότησης έπαιξε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που με το «σπάσιμο» της απεργίας για τις... 21/5, έβαλε πλάτη για την απομαζικοποίηση της. Η στάση αυτή μεταφέρθηκε στις ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ, «αφήνοντας» το δημόσιο με στάσεις εργασίας. 

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά εκτυλίσσονται στο έδαφος του κλεισίματος των αγώνων, των φοιτητικών και εργατικών κινητοποίησεων, και του ξαναφουντώματος των εκλογικών αυταπατών, εξελίξεις που φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ.

Όλες οι παραπάνω διεργασίες αποτυπώθηκαν σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Παρόλα αυτά, ένα πρωτοπόρο δυναμικό πάλεψε την υπόθεση της απεργίας και επέμεινε στο δρόμο του αγώνα.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ μετά από ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποίησε κινήθηκε προπαγανδιστικά στους χώρους δουλειάς αντιπαλεύοντας το κλίμα αποσυγκρότησης, και μαζικοποίησε την απεργία. Συγκρότησε μπλοκ με ικανοποιητική για τη συγκυρία μαζικότητα και παλμό, το οποίο εκτός από συνθήματα για τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις έβαλε και αντιιμπεριαλιστικό στίγμα.


Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ θα συνεχίσει την δράση της και μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς, που φέτος αμφισβητείται τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις συνδικαλιστικές ηγεσίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνει νέα ανοιχτή σύσκεψη στις 25 Απρίλη, στις 19.00 στην ΕΔΟΘ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: