17 Απριλίου 2024

Με σχετικά καλή μαζικότητα, πραγματοποιήθηκαν οι 3 απεργιακές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο


Μαζικότητα που όμως δεν ανταποκρίνεται στην ένταση της επίθεσης που δέχονται οι λαϊκές μάζες στην πολιτική της ακρίβειας - φτώχειας - εξαθλίωσης αλλά και του πολέμου. Προφανώς και έπαιξε τον ρόλο του το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απεργούσαν (ούτε καν στάση εργασίας δεν προκηρύχθηκε στο Ηράκλειο από ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ κλπ), δείχνοντας για μια ακόμη φορά τον ξεπουληματικό ρόλο της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και των τοπικών τμημάτων.

Οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ στο ΕΚΗ, του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας και το εξωκοινοβούλιο με κομμάτια του α/α στο άγαλμα Βενιζέλου. Έστω κι έτσι η μαζικότητα θεωρείται καλή και φάνηκαν οι διαθέσεις των εργαζομένων να παλέψουν ενάντια στην ακρίβεια, στην κυβερνητική πολιτική της κατάργησης στοιχειωδών εργατικών - λαικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι εργαζόμενοι πάντα ήταν συνεπείς στα απεργιακά ραντεβού τους, σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ, που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να απογοητεύσουν και να αδρανοποιήσουν τον κόσμο. Οι εργαζόμενοι, αντίθετα, πρέπει να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να τα συγκροτήσουν σε μια αγωνιστική - ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων. 

Η Ταξική Πορεία εργαζομένων στο Ηράκλειο, συμμετείχε στη συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου. Με δικό της μπλοκ, πλατύ μοίρασμα της προκήρυξης, το εφημεριδάκι, συζητήσεις με κόσμο, με πανό και συνθήματα στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Προσπάθησε να θέσει
την αναγκαιότητα ανατροπής των αντιδραστικών νόμων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, την πάλη ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας - φτώχειας, την πάλη για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και την υπογραφή ΣΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: