20 Απριλίου 2024

Παντού κόλαση θα βρίσκεις, μετανάστη!

Έφυγες κυνηγημένος, αντιμετώπισες χίλιους κινδύνους, έζησες τόσες απώλειες, ξέφυγες από τον όλεθρο, ποιος ξέρει με πόσες θυσίες και ρίσκο. Έφτασες στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή, μια μικρή ελπίδα, μια ανάσα. Όχι καλέ μου μετανάστη! Δε θα αναπνέεις πουθενά!

Στις 12 Απριλίου, ο αρχαιοφύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου Νισύρου οδήγησε ένα 12χρονο παιδί μεταναστών στο υπόγειο του μουσείου και το εξέθεσε σε πορνογραφικό υλικό. Το παιδί έτρεξε σπίτι του. Οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία ώστε να ασκηθεί δίωξη στον υπάλληλο του ΥΠΠΟ, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ποια θα ήταν τα επόμενα λογικά βήματα; Οι αρχές να ενεργοποιηθούν άμεσα και να κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία ποινικής δίωξης του υπαλλήλου.

Όμως τι είναι, ο υπάλληλος; Κανένας εκπαιδευτικός που αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση ή κάποιος που αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για να δείξει τα αντανακλαστικά της; Όχι βέβαια! Αντ’ αυτού, η αστυνομία προέτρεψε τον πατέρα να μην καταθέσει μήνυση και λύσει το θέμα ‘’συναινετικά’’ για να μη δημιουργηθεί ‘’σκάνδαλο’’ στο νησί. Ο πατέρας, επιστρέφοντας την επόμενη μέρα κι επιμένοντας στην καταγγελία του, παραπέμφθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κω, οπού μετέβη με τον γιο του για να καταθέσουν. Επιστρέφοντας στο νησί, τον περίμεναν, τι άλλο; Χειροπέδες!

Η αστυνομία απέδειξε για άλλη μια φορά ποιανού τα συμφέροντα και την ασφάλεια προασπίζεται. Και μιας και η ενοχοποίηση του θύματος είναι της μοδός τελευταία, κινήθηκε αστραπιαία και με αξιέπαινο ζήλο, για να εκδώσει εντολή απέλασης του πατέρα του 12χρονου, ο οποίος, λόγω ανέχειας, δεν είχε ακόμα εκκινήσει τη διαδικασία για την άδεια παραμονής. Ο δράστης; Φυσικά, κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος! Πήγε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου να αιτηθεί το υπόλοιπο αδείας του και να καταθέσει αίτημα συνταξιοδότησης.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, ήρθαν στο φως πολλές καταγγελίες για τον υπάλληλο, για την παρενόχληση πολλών παιδιών φτωχών και ευάλωτων οικογενειών. Με βάση το γεγονός, πολλά παιδιά μίλησαν και επιβεβαίωσαν τη δράση του θρασιμιού. Επιβεβαίωσαν, δηλαδή, την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση των πράξεων του, με την προστασία και ανοχή των αρχών.

Αυτό που, από το 2019 μέχρι σήμερα, προστατεύει τον υπάλληλο, είναι η υπόκλιση και υποταγή του στη σαπίλα. Η ενεργή πολιτική του δράση στο πλευρό της. Η υποστήριξη της σάπιας πολιτικής που επαναφέρει και αναπαράγει τον κοινωνικό μεσαίωνα και κλείνει συναινετικά το μάτι στην ταξική καταπίεση των αδύναμων. Γι’ αυτό και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δεν ‘’έδωσε’’ το εργαλείο της, όταν ρωτήθηκε στη βουλή τι προτίθεται να κάνει με τον υπάλληλο. Τι να μας πει; Ότι ήταν ηθοποιός;

Είναι «σκάνδαλο», οι άνθρωποι του λαού και δη οι μετανάστες, να απαιτούν ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Είναι «σκάνδαλο», να σπάνε την «omerta» που τους επιβάλλουν. Είναι «σκάνδαλο» να διασαλεύουν την ‘’ειρήνη’’ της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Είναι «σκάνδαλο» να θέλουν να μη φοβόνται σε κάθε τους βήμα. Είναι «σκάνδαλο» να προστατεύουν τα παιδιά τους. Είναι «σκάνδαλο» να μετριούνται στους ανθρώπους.

Για άλλη μια φορά, όμως, η σαπίλα λογάριασε χωρίς εμάς! Από την πρώτη στιγμή, της σύλληψης του πατέρα, κάτοικοι και φορείς του νησιού βρέθηκαν στο πλευρό του, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται και εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του ‘’εκδικητική και καταχρηστική’.

Όσο ενορχηστρωμένα και στρατηγικά, η κυβέρνηση, οι αρχές και οι θεσμοί αυτού του συστήματος προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να συνθλίψουν κάθε αντίσταση στην επίθεσή τους, όσο προσπαθούν να διαμορφώσουν συνειδήσεις που θα θεωρούν τον φόβο και την υποταγή στις επιδιώξεις τους μονόδρομο, ο δικός μας δρόμος θα είναι απέναντί τους, αδιαπραγμάτευτα. Αποδεικνύεται κάθε μέρα με τον πιο βάναυσο τρόπο, ότι αν εμείς δεν τους σταματήσουμε, δε θα σταματήσουν πουθενά. Μόνη απάντηση στη σαπίλα είναι η συγκρότηση και η δύναμη των δικών μας αγώνων. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς που σκοτώνουν την ελπίδα κάθε μέρα.



Α.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: