18 Απριλίου 2024

ΣΑΜΟΣ | Ανταπόκριση από την απεργιακή συγκέντρωση

Με σχετικά μικρή συμμετοχή εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και η διαδήλωση στην πόλη του Βαθέως την 17η Απριλίου. Παρά τη συσσωρευμένη οργή των εργαζομένων, λόγω της διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης στα δικαιώματα τους και της καταλήστευσης του εισοδήματος τους και παρά το γεγονός ότι την συγκεκριμένη απεργία την επισκίαζε και ο θάνατος ενός ακόμη εργάτη οικοδομής στην περιοχή της Σάμου, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, δεν  κατόρθωσε να συσπειρώσει παρά λίγες δεκάδες κόσμου. Η παραπάνω αντίφαση, είναι αποτέλεσμα τόσο της απογοήτευσης ενός κόσμου από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, που προβοκάρουν τις απεργίες και διασπούν τους εργαζόμενους, με την απόφαση να μην καλούν απεργίες από κοινού, όσο και μιας συνολικής λογικής ανάθεσης και εκπροσώπησης που έχει επιβάλλει το ΠΑΜΕ στα σωματεία της περιοχής, που στην συγκεκριμένη απεργία εκφράστηκε από τα καλέσματα της τελευταίας στιγμής, μέχρι την παντελή έλλειψη Γενικών Συνελεύσεων και παρεμβάσεων στους χώρους δουλειάς.

Παράγοντας επίσης, απογοήτευσης και αποστράτευσης αποτέλεσαν και τα καλέσματα των δύο εκπαιδευτικών σωματείων, που δεν ανέφεραν κουβέντα για τα πραγματικά επίδικα του κλάδου και της περιόδου,  όπως είναι η αξιολόγηση, η βιομηχανία διώξεων σε αγωνιστές του κινήματος, για τους επιπλέον ταξικούς φραγμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, προωθώντας μόνο αιτήματα που είτε τους εξυπηρετούν στις επικείμενες εκλογές για τις Ομοσπονδίες (π.χ. εξίσωση των αδειών αναπληρωτών και μόνιμων), είτε επιδιώκουν να ξεχαστεί εντελώς το ζήτημα του αγώνα για να επιστρέψουν στις δημιουργικές τους προτάσεις (π.χ. θέσπιση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων(!).

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και η Ταξική Πορεία, τις προηγούμενες ημέρες έκαναν παρεμβάσεις, στους δρόμους της πόλης, με αφίσα και προκήρυξη και συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την διαδήλωση που ακολούθησε με κοινό πανό, φωνάζοντας συνθήματα διεκδίκησης  8ωρου- 5νθήμερου, αυξήσεων και δικαιωμάτων στις σπουδές και την εργασία. Όπως επίσης, συνθήματα καταγγελίας των εργατικών ατυχημάτων, συνθήματα ενάντια στην αξιολόγηση και τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, αλλά και συνθήματα καταγγελίας της διεξαγόμενης γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: