07 Απριλίου 2024

Αποβάλλουν μαθητές επειδή θέλησαν να πουν τραγούδι για τα Τέμπη!

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά τρομοκράτησης των μαθητών από τους διευθυντές σχολείων. Τελευταία ενημέρωση έρχεται από το 15ο Λύκειο Αθηνών όπου μαθητές της χορωδίας του σχολείου «τόλμησαν» να τραγουδήσουν, στη γιορτή της 25ης Μαρτίου, ένα τραγούδι για τα αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών. Η διευθύντρια προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες σε αποβολή μιας ημέρας στους μαθητές που θεώρησε πως πρωτοστατούσαν για «απρεπή συμπεριφορά» και για «αγένεια», γιατί δεν σεβάστηκαν την απόφαση της, να μην ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι!

Αυτό το περιστατικό, όσο και άλλα που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, δείχνουν τον νέο αυταρχικό τόνο που επιβάλλεται στα σχολεία, από το Υπουργείο Παιδείας, που επαναφέρει, μάλιστα, την πενθήμερη αποβολή. Γίνεται προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των μαθητών, απειλώντας τους καθημερινά με όσα μέσα έχουν: Αποβολές, απαγορεύσεις, τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και καταστολή, φέρνοντας την αστυνομία στα σχολεία. Προσπαθούν να φιμώσουν τις «ενοχλητικές φωνές» και να σταματήσουν την όποια αντίσταση προβάλλουν οι μαθητές στην επίθεση που δέχονται καθημερινά στο σχολείο και στην κοινωνία.

Αν ξεκίνησαν να αποβάλλουν μαθητές για ένα τραγούδι επειδή ξεμπροστιάζει την σαπίλα του συστήματος, το επόμενο βήμα είναι να υπάρχει συγκεκριμένη λίστα ακατάλληλων και κατάλληλων τραγουδιών για κάθε περίσταση; Στη γιορτή του Πολυτεχνείου άραγε τι θα λέγεται; Ή μήπως θα την καταργήσουν και αυτή για να μη μαθαίνουν τα παιδιά ότι μπορούν να εξεγερθούν;

Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: