28 Απριλίου 2024

Κοινή εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) και του TKP/ML για την Πρωτομαγιά, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

 

Με την αφορμή των 80 χρόνων από την Πρωτομαγιά του ’44 και την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 26 Απρίλη, η κοινή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) και του TKP/ML. Μετά από προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καισαριανής, πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Σκοπευτήριο, φωνάζοντας μαχητικά συνθήματα για την Πρωτομαγιά και για τους κοινούς αγώνες των λαών που χρειάζεται να αναπτυχθούν σήμερα, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Σε κλίμα ιδιαίτερης φόρτισης, αγωνιστές από τις δύο οργανώσεις κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των εκτελεσθέντων, τιμώντας τους κομμουνιστές που εκτελέστηκαν, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία, από τους ναζί κατακτητές. Ο Τοίχος της Καισαριανής αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της λύσσας του συστήματος, να στερέψει τον λαό και την εργατική τάξη από κάθε ελπίδα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Η εκτέλεση των 200 δεν επιλέχθηκε τυχαία να γίνει την Πρωτομαγιά, δεν επιλέχθηκε τυχαία να γίνει στην Καισαριανή!


Στην ανοιχτή εκδήλωση που ακολούθησε, μετά το άνοιγμα της σ. Γιάννας Αντωνιάδη, πήραν το λόγο η σ. Βαγγελιώ Δερμιτζάκη και ο σ. Γιάννης Βάρλας, εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) και σύντροφος από το ΚΚ Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό (TKP/ML). Οι τοποθετήσεις των ομιλητών ανέδειξαν, με ιστορικά και πολιτικά στοιχεία, ότι σε όλον τον κόσμο, αυτό το σύστημα δεν σταμάτησε, ούτε μια στιγμή να αποζητά την οριστική καθυπόταξη και ήττα του ‘’εχθρού λαού’’, ότι τρέμει την δυνατότητα του λαού και των εργαζομένων να οργανωθούν και να νικήσουν. Γι’ αυτό και σε κάθε προσπάθεια να απελευθερωθούν απ’ τα δεσμά τους, βρίσκουν την πιο βίαιη και συντριπτική έκφανσή του απέναντί τους.

Και στις τρεις τοποθετήσεις αναδείχθηκε η σημασία της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης και των κοινών αγώνων των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας απέναντι στις εξαρτημένες αστικές τους τάξεις και τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Δόθηκε βαρύτητα στο ζήτημα της κατεύθυνσης των αγώνων που ξεσπούν και θα ξεσπούν, όλο και πιο συχνά. Τονίστηκε η ανάγκη να μπολιαστούν οι αγώνες αυτοί με τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες και να μπορέσουν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του
εργατικού-λαϊκού κινήματος. 
 
 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: