29 Απριλίου 2024

Καθηγήτρια στο USC ακυρώνει εξετάσεις ως αλληλεγγύη στους φοιτητές!

Καθηγήτρια στο University of South California ( USC) ανακοίνωσε με επιστολή της ότι δεν θα διεξάγει τις τελικές εξετάσεις στο μάθημά της, αλλά θα περάσει όλους τους φοιτητές με καλό βαθμό, επειδή, όπως η ίδια δήλωσε, δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις με τα «ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από τα κεφάλια μας»! Η επιστολή της αυτή ήρθε μετά από τις 93 συλλήψεις φοιτητών και προσωπικού που έκανε η αστυνομία όταν εισέβαλε στην κατάληψη της σχολής.

Χιλιάδες φοιτητές στα αμερικάνικα Πανεπιστήμια είναι σε κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης. Ζητούν να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και να μην πηγαίνουν τα λεφτά από τα δίδακτρά τους για την ενίσχυση του ισραηλινού κράτους-τρομοκράτη.

Οι εκατοντάδες συλλήψεις και η καταστολή δεν καταφέρνουν το σκοπό τους, να στέλνουν τον κόσμο σπίτι του, αλλά βλέπουμε το κύμα αλληλεγγύης να εξαπλώνεται. Οι κατειλημμένες σχολές στις ΗΠΑ φτάνουν περίπου τις 70, ενώ οι κινητοποιήσεις έχουν εξαπλωθεί σε μια σειρά από χώρες και Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Με σημαίες της Παλαιστίνης στα χέρια, kufiyes περασμένες στους ώμους, οι λαοί διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή.

Το παραμύθι ότι όσοι τάσσονται με τον πλευρό του Παλαιστινιακού λαού είναι αντισημίτες, δεν περνάει. Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που κινητοποιείται είναι και μέλη τις εβραϊκής κοινότητας που καταγγέλλουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την γενοκτονία των Παλαιστινίων.


Αναρωτιέται κανείς τι θα σκέφτεται η κυβέρνηση και η αστική τάξης της χώρας που «έκπληκτοι» είδαν τους φοιτητές «επιφανών» Πανεπιστημίων, (που ίσως να συζητούσαν το άνοιγμα παραρτήματος στη χώρα μας), να κάνουν τα ίδια με αυτά που έκαναν δυόμιση μήνες οι φοιτητές στη χώρας μας ενάντια στο νόμο Πιερρακάκη. Τελικά οι «τεμπέληδες» φοιτητές που «κλείνουν» τις σχολές και εμποδίζουν την ακαδημαϊκή λειτουργία , δεν είναι μόνο εγχώριο φαινόμενο! Και στην Αμερική μάλιστα δεν είναι μόνο φοιτητές που πετιούνται στο έδαφος και συλλαμβάνονται βίαια, αλλά η μπάλα έχει πάρει και τους ακαδημαϊκούς!

Δεν το περιμέναμε τέτοιο ξέσπασμα από την νεολαία της Αμερικής, αλλά θα έπρεπε! Στον «προπύργιο» του καπιταλισμού, στην χώρα όπου το μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, στην χώρα που φύτευσε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ και το εξοπλίζει μέχρι τα μπούνια, είναι αναπόφευκτο οι πολίτες της να αντιδρούν.

Η τρομοκρατία δεν μπορεί να περιορίσει την έκφραση αλληλεγγύης. Εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους επειδή τοποθετούνται υπέρ της Παλαιστίνης, το «ευαίσθητο» fb εμποδίζει αναρτήσεις για την Παλαιστίνη. Φοιτήτρια στο Ρέθυμνο βρήκε την αστυνομία έξω από την πόρτα της που ερευνούσε ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης! Χρειάζεται να μπούμε και εμείς σε αυτό το ξέσπασμα αλληλεγγύης και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

ΥΓ. Η απόφαση της καθηγήτριας στο USC είναι μια κίνηση αλληλεγγύη στους φοιτητές που αγωνίζονται και ταυτόχρονα ένας τρόπος να καταγγείλει την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο του Πανεπιστημίου. Και μάλλον θα την συγχαρούν διάφοροι προοδευτικοί, επειδή αυτή την φορά μια καθηγήτρια είναι αυτή που αμφισβητεί τον «ιερό» θεσμό των εξετάσεων. Ποια θα ήτανε άραγε η αντιμετώπισή τους αν οι ίδιοι οι φοιτητές έβγαιναν με ένα τέτοιο αίτημα;

Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: