30 Μαΐου 2024

AGEB (ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ): Να μποϊκοτάρουμε τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο την μαριονέτα του ιμπεριαλισμού!


Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου. Οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους εντείνεται, στη σκιά της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και των οικονομικών και πολιτικών επιθέσεων των αστικών τάξεων. Σε αυτή τη διαδικασία που οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ εντείνουν τις πολιτικές καταπίεσης και εκμετάλλευσης σε εργάτες και εργαζόμενους, υπογράφουν επιθέσεις όπως πολιτικές λιτότητας, πάγωμα μισθών και περικοπή των οικονομικών δικαιωμάτων. Οι επιθέσεις σε αγρότες στο όνομα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, οι περιορισμοί στα εκπαιδευτικά δικαιώματα των νέων, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και η έκπτωση της ποιότητας της εκπαίδευσης αναγκάζει τους νέους να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, τα πρώτα θύματα της κρίσης και της επιθετικότητας, είναι αυτοί που καθημερινά, όλο και περισσότερο, βιώνουν την επίθεση στη ζωή τους. Οι μετανάστες, τα πρώτα θύματα της παραβίασης των δικαιωμάτων και της κρίσης, είναι ο στόχος του ρατσισμού και των διακρίσεων που εφαρμόζουν οι κυρίαρχες δυνάμεις.

Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, που ενέτειναν τις επιθέσεις παράλληλα με την κρίση, υιοθετούν μια πιο ενεργή στάση στις επεμβάσεις και το μοίρασμα των αγορών και είναι υπεύθυνοι σαν κατοχική δύναμη για τις σφαγές και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους ως κατοχική δύναμη .

Παρέχουν ενεργή υποστήριξη στους άδικους πολέμους στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τα Βαλκάνια και την Ουκρανία. Η υποστήριξη για άδικους πολέμους και τις επεμβάσεις αυξάνεται και κρατούν μια πιο ενεργή στάση στον αγώνα για το μοίρασμα των παγκόσμιων αγορών. Ο ευρωπαϊκός στρατός, που προορίζεται να διαμορφωθεί στο πλαίσιο των πολεμικών και επιθετικών πολιτικών, είναι ένα φαινόμενο που δείχνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα μετακίνησης της σύγκρουσης μεταξύ των ιμπεριαλιστών από το οικονομικό πεδίο στο στρατιωτικό.

Ταυτόχρονα, αυτός ο σχηματισμός θα χρησιμεύσει ως μέσο επίθεσης και καταστολής ενάντια στους αναπτυσσόμενους αγώνες των καταπιεσμένων. Ο πόλεμος και η επιθετικότητα θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται την επόμενη περίοδο.

Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ είναι εχθροί των καταπιεσμένων λαών και εθνών. Οι σφαγές που διέπραξε το Σιωνιστικό Ισραήλ στη Γάζα γίνονται με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. Οι επιθέσεις και οι απαγορεύσεις σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό είναι κοινή απόφαση των χωρών της Ε.Ε. Ενώ στη Γάζα, η σφαγή εναντίον ενός λαού που ζει υπό την κατοχή του φασιστικού ισραηλινού κράτους εδώ και χρόνια συνεχίζεται, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με συντριπτική πλειοψηφία να αναγνωρίσει το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» είναι ένα σαφές παράδειγμα του πόσο δημοκρατική και ανθρώπινη είναι η ΕΕ. Είναι σαφές ότι η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και τον παλαιστινιακό απελευθερωτικό αγώνα απαιτεί ενεργή στάση ενάντια στους πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές της ΕΕ.

Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ τροφοδοτούν τον ρατσισμό και την εχθρότητα προς τους μετανάστες, ανοίγουν το δρόμο και επιτρέπουν την άνοδο ακροδεξιών και ρατσιστικών κομμάτων σε κάθε χώρα και στο κοινοβούλιο της ΕΕ. Πρόσφατα, τα ρατσιστικά και ακροδεξιά κόμματα έχουν βρει μεγαλύτερη εκπροσώπηση στα τοπικά και κεντρικά κοινοβούλια όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές επιτίθενται στα δικαιώματα και τα κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες, για περισσότερο κέρδος, εκμετάλλευση και ανταγωνισμό στο μοίρασμα των αγορών, διχάζοντας και κατακερματίζοντας τις λαϊκές μάζες με ρατσιστικές και σοβινιστικές πολιτικές. Οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις επιταχύνουν τις ρατσιστικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές τους σύμφωνα με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε των εργαζομένων μαζών κλιμακώνοντας τον ρατσισμό και υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν φασιστικές ομάδες και κόμματα.

Ο λογαριασμός της κρίσης πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων και των καταπιεσμένων και η εργατική τάξη γίνεται στόχος μιας έντονης οικονομικής και κοινωνικής επίθεσης. Η αστική τάξη χρησιμοποιεί τις διαδικασίες κρίσης ως μοχλό της επίθεσης στην εργατική τάξη και στους εργαζόμενους.

Αν και η πανδημική κρίση και η επιδημία SARS-Covid 19 δημιούργησαν αρχικά πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία και στο καπιταλιστικό σύστημα συνολικά, μετατράπηκε σε μια πρόσθετη ευκαιρία για επίθεση μέσω αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων. Όλες οι επιθέσεις αποκαλύπτουν την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ είναι η ένωση των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων και το πρόσωπο των άδικων πολέμων, της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας. Το πρόσωπο του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού που ασχολείται μόνο με την αναπαραγωγή των κερδών του και την πολιτική υπεροχή του έναντι των αντιπάλων του. Είναι σαφές σε όποιον ενδιαφέρεται να δει ότι η ΕΕ κυβερνάται από μια χούφτα ιμπεριαλιστικές χώρες. Αυτές οι χώρες προωθούν την εκμετάλλευση της αστικής τάξης εναντίον όλων των άλλων λαών και εργατικών τάξεων και ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τον πλούτο των υπόλοιπων εξαρτημένων χωρών. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια ένωση που κυριαρχείται από αντιθέσεις και ανταγωνισμούς καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αυτό το σάπιο και εκμεταλλευτικό οικοδόμημα χρειάζεται επίσης ρητορικές που εξαπατούν τις μάζες με ψεύτικες διακηρύξεις δημοκρατίας και ευημερίας για να χειραγωγήσουν τις λαϊκές μάζες. Στόχος του είναι να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι οι πολιτικές επιθέσεων, εκμετάλλευσης και πολέμου μπορούν να αλλάξουν μέσω της διαδικασίας των ευρωεκλογών με ισχυρή συμμετοχή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια μαριονέτα χωρίς ουσιαστική και αποφασιστική λειτουργία, ένα παιχνίδι των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων για να εξαπατήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και να τους αποσπάσουν την προσοχή από τους αγώνες τους. Η μόνη λειτουργία του κοινοβουλίου της ΕΕ είναι να εξασφαλίζει περισσότερη εκμετάλλευση και καταπίεση στους ευρωπαϊκούς λαούς και περισσότερα κέρδη στα μονοπώλια.

Βλέποντας αυτή την πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο πραγματικός αγώνας είναι η ενίσχυση των αγώνων της εργατικής τάξης και των εργαζομένων και η κλιμάκωση αυτού του αγώνα. Είναι οι απεργίες που ξέσπασαν στη Γαλλία για το δικαίωμα σε σύνταξη στο κόστος της ζωής, οι απεργίες των εργαζομένων στις μεταφορές στη Γερμανία και την Ισπανία, οι αγώνες των αγροτών, όπως συνέβη πρόσφατα σε Γαλλία και Ελλάδα. Ο αγώνας των εργαζομένων και των καταπιεσμένων λαών και ο δρόμος προς την απελευθέρωση σίγουρα δεν περνάει μέσα από τις εκλογές της Ε.Ε. Ο δρόμος προς την απελευθέρωση βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ. Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τις εκλογές της ΕΕ και να γίνουμε μέρος του παιχνιδιού. Καλούμε τις εργαζόμενες μάζες να μην συμμετάσχουν στις εκλογές της ΕΕ και τονίζουμε ότι δεν πρέπει να είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού.

Καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης να ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΟΥΝ τις ευρωεκλογές, που είναι ένα θέατρο και να είναι ενεργά υποκείμενα του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε όλες τις αντιφασιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, προοδευτικές και επαναστατικές δυνάμεις να πάρουν θέση ενάντια στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

· ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!

· ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

· ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!


AGEB (ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)

27 Μαΐου 2024

Μετάφραση από:

https://www.avrupahaber11.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: