02 Μαΐου 2024

ΤΡΙΚΑΛΑ | Για την εργατική Πρωτομαγιά

 


Από μικρή συμμετοχή εργαζομένων χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη των Τρικάλων, κάτι το οποίο οφείλεται τόσο στο κλίμα των ημερών όσο και στην υπονομευτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) σε όλες τις τελευταίες απεργίες.
Μετά από σύσκεψη που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης από κοινού με άλλες οργανώσεις ώστε να δοθεί ένα αγωνιστικό-επαναστατικό στίγμα στην απεργιακή συγκέντρωση. Η πορεία ξεκίνησε για το Εργατικό Κέντρο όπου καλούνταν η κεντρική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν κυρίως τα σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ (Τροφίμων-Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ.α.), ο σύλλογος φοιτητών ΤΕΦΑΑ και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ. Στην κοινή προσυγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν με μπλοκ το ΝΑΡ και η Επιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.
Στην πορεία που ακολούθησε το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με δυναμικό μπλοκ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και συνθήματα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην προμετωπίδα της αντιπολεμικής πάλης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: