ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ

28 Μαΐου 2024

Μποϊκοτάρετε τις Ευρωεκλογές - Έξω η Σουηδία από την ΕΕ!*


Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τους πάντες να μποϊκοτάρουν τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε γιατί.


Η ΕΕ είναι αντιδημοκρατική

Το κοινοβούλιο της ΕΕ είναι ένα πλασματικό κοινοβούλιο με πολύ μικρή επιρροή. Οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται από την Επιτροπή της ΕΕ και το Συμβούλιο Υπουργών, τις οποίες ο πληθυσμός της ΕΕ και της Σουηδίας δεν μπορεί ή δεν επιτρέπεται να επιλέξει.

Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου στοχεύουν να δώσουν νομιμότητα σε ένα σύστημα στο οποίο κυβερνούν οι λομπίστες και οι καπιταλιστές. Η ΕΕ είναι ένα δεξιό πολιτικό σχέδιο που είναι πολύ κακό για τους εργαζόμενους και τους απλούς ανθρώπους.

Για 30 χρόνια πριν από την ένταξη της Σουηδίας στην ΕΕ, η ανεργία δεν ξεπερνούσε το 4%. Ενώ τώρα, στη διάρκεια των 30 ετών ένταξης στην ΕΕ, η ανεργία δεν έχει πέσει κάτω από το 6%. Απλά και μόνον επειδή η ΕΕ θέλει να έχει υψηλή ανεργία για να πιέζει τους μισθούς προς τα κάτω.

Η ΕΕ έχει αποφασίσει ότι είναι πιο σημαντικό να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός παρά η ανεργία. Για αυτό, εδώ και χρόνια, έχουμε μαζική ανεργία στη Σουηδία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Η δεξιά πολιτική είναι συνταγματικά θεσπισμένη στη Συνθήκη της ΕΕ, συνθήκη την οποία όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθούν.

Η Σουηδία έχει 21 έδρες από τις 720 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με λιγότερο από το 3 τοις εκατό των εδρών, είναι αυτονόητο ότι η σουηδική επιρροή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Πόσους από τους Σουηδούς βουλευτές που ψηφίστηκαν πριν από πέντε χρόνια μπορείτε να ονομάσετε; Αφού εκλέχτηκαν, αποσύρθηκαν και ζουν καλά με υψηλούς μισθούς και επιδόματα.

Η χαμηλή συμμετοχή τρομάζει την εξουσία

Οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες θέλουν να δουν υψηλή συμμετοχή για να δώσουν την εντύπωση ότι η ΕΕ είναι δημοκρατική και μπορεί να επηρεαστεί. Οι εκλογές όμως είναι μπλόφα!

Κάνοντας συνειδητή επιλογή και μποϊκοτάροντας τις εκλογές αυτό το καλοκαίρι, δείχνετε ότι δεν επιτρέπετε να εξαπατηθείτε. Το μποϊκοτάζ δείχνει ότι θέλετε κάτι άλλο, ότι πρέπει να μεταφερθεί η εξουσία στο σπίτι στη Σουηδία και να μπορούμε να αποφασίζουμε για τη χώρα μας.

Η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων τρομάζει την άρχουσα τάξη. Το σημαντικό για αυτούς, δεν είναι ποιον ψηφίζετε, αλλά το ότι ψηφίζετε. Η χαμηλή προσέλευση των ψηφοφόρων δείχνει μια σαφή αποστασιοποίηση από την εξουσία των Βρυξελλών και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα νέο δημοψήφισμα για την ένταξη της Σουηδίας στην ΕΕ.

Πρέπει να μπορούμε να αξιολογήσουμε τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, όπως έκαναν οι Βρετανοί όταν ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση.

Η ΕΕ έχει στρατιωτικοποιηθεί και έχει προσδεθεί στο ΝΑΤΟ

Εν όψει του δημοψηφίσματος του 1994, διαβεβαίωνε η πλευρά του Ναι ότι η ΕΕ δεν είχε κοινή εξωτερική πολιτική ή στρατιωτική συνεργασία. Αυτό αποδείχθηκε ψευδές.

Η ΕΕ έχει μια μόνιμη αμυντική συνεργασία που ονομάζεται Pesco. Εντός της Pesco, η ΕΕ έχει σε ισχύ επί του παρόντος δώδεκα μη στρατιωτικές και εννέα στρατιωτικές αποστολές εκτός της ΕΕ, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Χωρίς καμιά συζήτηση, προσχώρησε η Σουηδία σε αυτή τη στρατιωτική συνεργασία και για άλλη μια φορά ο σουηδικός λαός εξαπατήθηκε.

Το 2022, η ΕΕ ενέκρινε τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας, για να δρουν από κοινού εντός και εκτός Ευρώπης και να «αντιμετωπίζουν την Κίνα», όπως αναφέρει το έγγραφο.

Μαζί με το ΝΑΤΟ, η ΕΕ έχει επί του παρόντος 74 κοινά έργα. Η ΕΕ δεν είναι ένα σχέδιο ειρήνης, αλλά μια ένωση που προετοιμάζεται για πόλεμο.

Η ΕΕ υποστηρίζει το Ισραήλ

Η γενοκτονία στη Γάζα συντελείται με την έγκριση της ΕΕ. Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ και το εμπόριο όπλων μεταξύ της ΕΕ και του Ισραήλ είναι εκτεταμένο.

Είναι όπλα από χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα μάλιστα από τη Γερμανία, που βομβαρδίζουν και σκοτώνουν τον άμαχο πληθυσμό. Η ΕΕ δεν έχει ενεργήσει για να σταματήσει τον πόλεμο και τις δολοφονίες, αντίθετα, η ΕΕ συμβάλλει στη γενοκτονία.

Η ΕΕ έχει μεγάλο κόστος

Η συνδρομή της Σουηδίας ως μέλος στην ΕΕ εκτιμάται φέτος σε 3.54 δισεκατομμύρια ευρώ (41 δισεκατομμύρια SEK). Από τότε που η Σουηδία εντάχθηκε στην ΕΕ, έχουμε στείλει στις Βρυξέλλες το ιλιγγιώδες ποσό των 75 δισεκατομμυρίων ευρώ (868 δισεκατομμύρια κορώνες). Σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για την ευημερία της χώρας μας αν αυτά τα χρήματα είχαν μείνει εδώ! Μποϊκοτάρετε τις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου!
Έξω η Σουηδία από την ΕΕ!

Σημειώσεις

*Το άρθρο με τίτλο « Bojkotta EU-valet – Sverige ut ur EU!» το πήραμε από τον ιστότοπο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σουηδία (Kommunistiska Partiet). Βρίσκεται στη διεύθυνση … https://kommunisterna.org/innehall/bojkotta-eu-valet-sverige-ut-ur-eu

Τη μετάφραση από τα σουηδικά, για λογαριασμό των Αντιγειτονιών, έκανε ο Κ.Καψ.

Η δημοσίευση δεν συνιστά απαραίτητα και συμφωνία με όλες τις απόψεις που διατυπώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: