02 Μαΐου 2024

Το σύστημα… ελευθερώθηκε και απελευθέρωσε τον «φίρερ» Μιχαλολιάκο

 


Οργή (άλλα ούτε έκπληξη, ούτε σοκ), προκαλεί η προκλητική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας να αποφυλακιστεί, με τους προβλεπόμενους περιοριστικούς όρους, ο αρχηγός της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκος. Παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα, που πρότεινε να παραμείνει ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Παρά το γεγονός ότι παραμένει αμετανόητος νεοναζί εγκληματίας και ότι μπορεί να συμμετάσχει ή να συμβάλει στη διάπραξη νέων εγκλημάτων στο πλαίσιο της ναζιστικής-φασιστικής «ιδεολογίας», όπως διαπιστώνεται από την εκτεταμένη αρθρογραφία με την οποία συνεχίζει να εξυμνεί και να διαδίδει το ναζιστικό-φασιστικό δηλητήριο και τις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έκκρινε ότι τα παραπάνω «επιβαρυντικά» δεν αποτελούν λόγο μη αποφυλάκισής του. Το αντίθετο, μάλιστα! Το δικαστήριο έκρινε ότι οι… τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν για το πρόσωπό του (για τον πατενταρισμένο ναζιστή, φασίστα και εγκληματία Μιχαλολιάκο, δηλαδή!) θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του!

Έτσι, μετά τη συγκάλυψη και τη διαφαινόμενη ατιμωρησία για το έγκλημα στα Τέμπη, μετά την ατιμωρησία για το έγκλημα στο Μάτι, μετά τις «εκλογικές περιπέτειες» υπαρχηγών και αχυρανθρώπων της Χρυσής Αυγής κ.λπ., έρχεται τώρα η απελευθέρωση του αρχηγού της από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», που ξέρει να μετατρέπει τα πλημμελήματα σε κακουργήματα για τον λαό, τα κακουργήματα σε πλημμελήματα για τους προνομιούχους, να εφευρίσκει «ελαφρυντικά» ή «επιβαρυντικά» κατά το δοκούν και να θωρακίζει συνολικά το σύστημα.

Το γεγονός ότι οι δικαστές θα μπορούσαν να αρνηθούν το αίτημα αποφυλάκισης του νεοναζί αρχηγού αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πολιτική απόφαση. Μια απόφαση στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της φασιστικοποίησης, του εκφοβισμού και της καταστολής του κόσμου που αντιστέκεται και διεκδικεί σε «συνθήκες πολέμου» σε όλα τα επίπεδα, με πλήθος αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών νόμων, πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων. Αποδεικνύεται, επίσης, η οργανική διασύνδεση και διαπλοκή του συστήματος με τον φασισμό, που αξιοποιείται για να προστρέξει σε βοήθεια, όποτε χρειαστεί.

Για το λαϊκό κίνημα, η μάχη και η «δικαίωση» απέναντι στον φασισμό-ναζισμό της Χρυσής Αυγής και των διάφορων παραφυάδων της, δεν δίνεται και δεν έρχεται ποτέ από τα δικαστήρια ή με πρωτοβουλίες του καθεστώτος. Εξάλλου, το άγριο χτύπημα της μεγαλειώδους αντιφασιστικής πορείας την ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια στη Λ. Αλεξάνδρας, στάθηκε, κατά κάποιο τρόπο, προφητικό για τις προθέσεις του συστήματος. Την μάχη ενάντια στον φασισμό θα δώσουν, όπως πάντα, οι λαϊκές δυνάμεις, στους δρόμους του αγώνα.

Ζ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: