ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

15 Ιουνίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | 1ας ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ : Διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το απόγευμα της Παρασκευής 14/6 πραγματοποιήθηκε διαδήλωση καταγγελίας του εγκλήματος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου ένα χρόνο πριν. Οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και της α/α συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Άγ. Βενιζέλου κι από εκεί πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το ΚΚΕ (μ-λ) με διακριτό μπλοκ και μέσα από τα συνθήματα ανέδειξε πως υπεύθυνος και για αυτή τη μαζική δολοφονία των κολασμένων της γης είναι ο ιμπεριαλισμός που κομματιάζει χώρες και λαούς, καθώς και η πολιτική της εξαρτημένης άρχουσας τάξης της χώρας που την έχει μετατρέψει σε μια απέραντη βάση και ορμητήριο των φονιάδων.

Ακολουθεί η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) που μοιράστηκε:

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ– ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ- ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Ένας χρόνος πέρασε από το φρικτό έγκλημα της Πύλου όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους. Οι πραγματικοί ένοχοι αυτού του εγκλήματος είναι οι ιμπεριαλιστές δυνάστες των λαών που με τους πολέμους τους και τους ανταγωνισμούς τους κομματιάζουν και ισοπεδώνουν χώρες, μακελεύουν λαούς, λεηλατούν τον πλούτο ολόκληρων περιοχών του πλανήτη και γενούν τα «καραβάνια» των προσφύγων και των μεταναστών. Ένοχη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η άρχουσα τάξη της χώρας μας, η κυβέρνηση της ΝΔ που πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κλπ) του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε τάφο των απελπισμένων και των κατατρεγμένων.

Ένα χρόνο μετά από το στυγερό αυτό έγκλημα, ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει την κλιμάκωση της επικίνδυνης για τους λαούς αναμέτρησης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, στην οποία συμμετέχουν οι ευρωπαίοι και οι γιαπωνέζοι ιμπεριαλιστές. Χωρίς υπερβολή όλα τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στη φάση προετοιμασίας του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ένας χρόνος πέρασε και οι πολεμικές εστίες αναζωπυρώνονται διαρκώς. Στις πεδιάδες της Ουκρανίας, η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με την Ρωσία μπαίνει σε μια νέα ακόμα πιο επικίνδυνη φάση. Ουάσιγκτον και Μόσχα κραδαίνουν τα πυρηνικά, ανεβάζουν την στρατιωτική σύγκρουση σε οριακά επίπεδα.

Στην Γάζα εδώ και οχτώ μήνες, ο κατοχικός σιωνιστικός στρατός του Ισραήλ με την στήριξη των δυτικών ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΕΕ, ισοπεδώνει σπίτια, νοσοκομεία και σχολεία, δολοφονεί μαζικά αμάχους, ασκεί μια αληθινά γενοκτονική πολιτική ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Σε πείσμα τους, η ηρωική άοπλη και ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση, συνεχίζει να μάχεται και να αντιμετωπίζει τους εισβολείς και δολοφόνους σιωνιστές. Συνολικά η Μέση Ανατολή είναι ένα καζάνι έτοιμο να σκάσει με νέες συγκρούσεις που τροφοδοτούνται από τις ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Η αστική τάξη της Ελλάδας, από τη μια αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν «κίνδυνο» και «απειλή», σπέρνοντας το εθνικιστικό δηλητήριο και πρωτοστατώντας στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Από την άλλη δίνει ξηρά, θάλασσα και αέρα, στα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ. Έχει μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, ευθυγραμμίζεται με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, εμπλέκει τον λαό μας σε νέους και μεγαλύτερους κινδύνους. Ζητά ανταλλάγματα και στήριξη από τις ΗΠΑ στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την αστική τάξη της Τουρκίας.

Η διέξοδος βρίσκεται στην μαζική πάλη, στο Μέτωπο των Λαών Ενάντια στον Πόλεμο και τον Ιμπεριαλισμό. Στην αλληλεγγύη και την κοινή πάλη λαού και νεολαίας με πρόσφυγες και μετανάστες για ίσα πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΣ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ / ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ ΛΑΟΥ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ- ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ «ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ- ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ- ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΦΑΓΗ

14/6/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια: