14 Ιουνίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! Κάλεσμα σε Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική συγκέντρωση την Τρίτη 18 Ιούνη, 7.30μμ στην Πλατεία Περιστερίου

 


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 

ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Με τον πιο τραγικό τρόπο βιώνουν οι λαοί την ένταση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Εκατοντά-δες οι ζωές που θυσιάζονται καθημερινά για την ξέ-φρενη κούρσα των ιμπεριαλιστών για την παγκόσμια κυριαρχία. Και κάθε μέρα προστίθενται νέες πολεμικές εστίες και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα για τους λαούς.

Στην Ουκρανία (το πιο σοβαρό και επικίνδυνο μέ-τωπο) ο άδικος πόλεμος συνεχίζεται αμείωτα. Όχι μόνο δεν κλείνει, όχι μόνο δεν φαίνεται κάποια συμφω-νία ειρήνευσης, αλλά, αντίθετα, δημιουργεί ακόμα πιο σοβαρές, ακόμα πιο επικίνδυνες εξελίξεις, για ΟΛΟΥΣ τους λαούς. 

Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν απειλές για χρήση αμερικάνικων όπλων που βρίσκονται στην Ουκρανία, ενάντια σε ρω-σικά εδάφη. Από δίπλα, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανί-α, συμφωνούν σε αυτό και παίρνουν ανάλογες αποφά-σεις.  Και ως απάντηση η Ρωσία απειλεί για χρήση πυ-ρηνικών σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο!!! 

Οι «κόκκινες γραμμές» ξεπερνιούνται και η αντιπαρά-θεση περνά σε ένα άλλο επίπεδο, πιο αναβαθμισμένο και πιο επικίνδυνο!

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ή αναμοχλεύονται νέες εστίες αντιπαράθεσης φέρνοντας πιο κοντά τον ε-φιάλτη μιας νέας γενικευμένης παγκόσμιας πολεμικής αναμέτρησης. Από τη Μέση Ανατολή, όπου ο ηρωικός Παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται στην γενοκτονία του από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που στηρίζεται από όλη τη δήθεν «πολιτισμένη» Δύση, μέχρι  την Ερυ-θρά Θάλασσα, την Κεντρική Ασία, τη Βόρεια Αφρι-κή, την Άπω Ανατολή και τον Ειρηνικό, αλλά και τα Βαλκάνια, τη ΝΑΤΟϊκή επέκταση σε Φινλανδία και Σουηδία, τις νέες στρατιωτικές βάσεις.

Το σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα αναζη-τά στον πόλεμο και την καταστροφή τη διέξοδο από την κρίση του. Αδιαφορεί για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Αδιαφορεί για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Προετοιμάζει τον πόλεμο και θέλει να αποδεχτούν και οι λαοί ως φυσιολογική αυτήν την εφιαλτική προοπτική. Οι οικονομίες ολόκληρων χωρών στρατιωτικοποιούνται, οι εξοπλισμοί γιγαντώνονται, τα εργατικά, δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα πετσοκόβονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της εξαρτημέ-νης ντόπιας άρχουσας τάξης και με τη συναίνεση και όλων των συστημικών κομμάτων και δυνάμεων, μπλέκει τη χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στα πολεμικά σχέδια και τις επιδιώξεις των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών αφεντικών της. Την έχει μετατρέψει σε ένα τεράστιο πολεμικό ορ-μητήριο, αλλά και σε στόχο. 

Είναι αυτή που καλεί τη νεολαία και το λαό «να χύσουν το αίμα τους» για τους Αμερικάνους. Είναι αυτή που στηρίζει απόλυτα τους σιωνιστές σφαγείς του Παλαιστι-νιακού λαού. Είναι αυτή που ξεζουμίζει το λαό για να αυγατίζουν τα κέρδη των ιμπεριαλιστών από τις τερά-στιες εξοπλιστικές δαπάνες.

Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν μαζικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αλλά και ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό που τροφο-δοτούν το μίσος ενάντια στους λαούς. Μόνο ένα μαζι-κό, επίμονο, αγωνιστικό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλι-στικό κίνημα αποτελεί την απάντηση των λαών – και του δικού μας του λαού – για να μην μετατραπούν σε «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών και των υπο-τελών τους.  

  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ!
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ και ΤΟ ΝΑΤΟ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!
  • ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!
  • ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ, ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 7:30 μμ 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ




Δεν υπάρχουν σχόλια: