28 Ιουνίου 2024

Στις εκλογές της 1η Ιουλίου ψηφίζουμε Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου


ΓΙΑΤΙ πρέπει ο Σύλλογός μας να ζωντανέψει.
Η συλλογική μας οργάνωση αποτελεί το μοναδικό μας όπλο απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, απέναντι σε μια αλαζονική κυβέρνηση που επιτίθεται σε κάθε δικαίωμα και κατάκτησή μας, απέναντι στο τεράστιο κύμα ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημά μας, απέναντι στον πόλεμο που μας απειλεί. Ο Σύλλογος μας είναι το μέσο για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε και να αλλάξουμε αυτά που μας ενοχλούν

ΓΙΑΤΙ απέναντι σε ένα οργανωμένο σύστημα που ποινικοποιεί τη συλλογική μας οργάνωση, φιμώνει κάθε φωνή που αντιστέκεται και διώκει τους αγώνες και τις απεργίες, μπορεί να σταθεί μόνο η οργανωμένη δράση μας.

ΓΙΑΤΙ η αύξηση των 50 ευρώ αποδείχθηκε κοροϊδία, τα εκλογικά επιδόματα έχουν ήδη φαγωθεί, οι νέοι συνάδελφοι αμείβονται με μόλις 700 ευρώ και είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΓΙΑΤΙ υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Τυπογραφείου και διαφωνούμε με την εκχώρηση σε ιδιώτες οποιουδήποτε τομέα του. Είναι επικίνδυνο: σήμερα είναι η καθαριότητα, αύριο η φύλαξη, μεθαύριο, γιατί όχι …η παραγωγή!

ΓΙΑΤΙ οι συνδικαλιστές δεν μπορεί να είναι διευθυντές, δεν μπορεί να είναι διοίκηση και να έχουν προνόμια και κυρίως δεν πρέπει να είναι απεργοσπάστες.

Όσο για τα «επιτεύγματα» που επικαλείται η ΔΑΚΕ, μάλλον «γυρίζει»… επιλεκτικά «τη σελίδα».

Σχεδόν όλα αποτελούν προσωπικές ενέργειες και επιδιώξεις του απερχόμενου προέδρου και καμία σχέση δεν έχουν με τους υπογράφοντες που, εν ελλείψει, επικαλούνται ακόμα και την ίδρυση του Ταμείου το 2006! Είναι δε τουλάχιστον πρόκληση να «διαφημίζεται» ως επιτυχία τους η «αύξηση και δικαιότερη κατανομή των υπερωριών για όλους», που αποτέλεσε διαπαραταξιακή προσπάθεια, πόσο δε μάλλον η «διεκδίκηση αυξημένου ανθυγιεινού επιδόματος» που ήταν παράδειγμα συμμετοχής ΟΛΩΝ που βρεθήκαμε πίσω από το πανό του Συλλόγου, εν μέσω χημικών, έξω από το ΓΛΚ. Ο συνδικαλισμός, συνάδελφοι, δεν είναι παιχνίδι, ούτε κληρονομείται. Κατακτιέται με τη συμμετοχή στους καθημερινούς αγώνες και κερδίζεται μέσα από τη συνεπή συνολική στάση του καθενός μας.

Παλεύουμε για:

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

· ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ

· ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

· ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

deltioaket.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: