28 Ιουνίου 2024

ΠΑΤΡΑ | Δεν θα περάσουν οι απολύσεις του προσωπικού καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών! Συγκέντρωση 29/6 στην πλ. Γεωργίου & 1/7 στην Πρυτανεία

 Δεν θα περάσουν οι απολύσεις του προσωπικού καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών! 

Συγκέντρωση 29/6 στην πλ. Γεωργίου & 1/7 στην Πρυτανεία


Μετά από την τελική δικαστική απόφαση οι καθαρίστριες και καθαριστές του πανεπιστημίου χάνουν οριστικά τη δουλειά τους. Στην θέση τους έρχεται εργολαβική εταιρία καθαρισμού με μειωμένο προσωπικό και συμβάσεις που συμβαδίζουν με το αντεργατικό πνεύμα της εποχής. Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και η Διοίκηση του πανεπιστημίου έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στους εκείνους που για χρόνια κρατούσαν σε ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Έκαναν τα πάντα για να προχωρήσει το σχέδιο της εργολαβοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας του ιδρύματος, χωρίς να υπολογίζουν τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού καθαριότητας. 

Στην υπηρεσία του κεφαλαίου δούλεψαν και όλοι οι αστικοί μηχανισμοί (Επιτροπές Ελέγχου, ΣτΕ και Δικαστήρια) κάνοντας τα στραβά μάτια σε όλες τις αντεργατικές αυθαιρεσίες του εργολάβου μόνο και μόνο για να προωθηθεί και στο Π.Π. η γενική κατεύθυνση της εισβολή ιδιωτών σε Δημόσιο και Αυτοδιοίκηση. Είναι και αυτός ένας τρόπος για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων που μετατρέπουν σε σύγχρονα κάτεργα τους χώρους δουλειάς με τους εργαζόμενους να ξεπατώνονται στη δουλειά για μερικά ψίχουλα που δεν φτάνουν για να καλυφθεί το τεράστιο κόστος ζωής.

Μπροστά σε αυτήν την μαύρη προοπτική οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι του πανεπιστημίου αγωνίστηκαν, τα έβαλαν με θεούς και δαίμονες ανιστεκόμενοι σε επιλογές που τους έστελναν στην ανεργία. Το ότι οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες αποχώρησαν σταδιακά από τις κινητοποιήσεις τους και άλλες βοήθησαν στην δημιουργία αυταπατών αποτέλεσαν και τα αρνητικά στοιχεία στην πορεία των κινητοποιήσεών τους. Οι λογικές της συνδιαλλαγής που προωθήθηκαν από τις δυνάμεις του ρεφορμισμού οδηγούν σε αδιέξοδα που δίνουν πατήματα στη διοίκηση και τον εργολάβο.

Τόσο η Ταξική Πορεία όσο και οι Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών συμμετείχαν ενεργά με όλες τους τις δυνάμεις σε όλες τις κινητοποιήσεις προσπαθώντας παράλληλα να συμβάλουν στην προώθηση του αγώνα τους. Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να λήξει! Να μην αφήσουμε την απογοήτευση να κυριαρχήσει και να συνεχίσουμε τον δίκαιο αυτόν αγώνα. Οι αντιστάσεις ενάντια στις απολύσεις και την εργολαβική εκμετάλλευση πρέπει να συνεχιστούν και να μετατραπούν σε αγώνα και διεκδίκηση της επαναπρόσληψης-μονιμοποίησης του προσωπικού.

Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, οργανώσεις, σχήματα, συλλογικότητες και σωματεία πρέπει να συμβάλουν στην ενίσχυση της αγωνιστικής κατεύθυνσης. Να βάλουμε όλοι πλάτη για να γυρίσουν πίσω στη δουλειά όλοι οι απολυμένοι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (01/07) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: