28 Ιουνίου 2024

Επίθεση ενάντια στην εφημερίδα Νέα Δημοκρατία. - Στο στόχαστρο του τουρκικού φασιστικού κράτους έχει μπει η εφημερίδα της Νέας δημοκρατικής νεολαίας.

 Επίθεση ενάντια στην εφημερίδα Νέα Δημοκρατία. 

Στο στόχαστρο του τουρκικού φασιστικού κράτους έχει μπει η εφημερίδα της Νέας δημοκρατικής νεολαίας. 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση τους:


Ξεκίνησε προανακριτική έρευνα εναντίον του αρχισυντάκτρια της εφημερίδας μας Tuba Apaydın από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης»

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το 2022 από την Παρτιζάν (Partizan) και την εφημερίδα Νέα Δημοκρατία (YDG) στο Σαμάνταγ έγινε επιδρομή της αστυνομίας. Στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η αστυνομία έσπασε τους τοίχους, αφαίρεσε τα κουφώματα των παραθύρων και κατέστρεψε ακόμη και το φαγητό. Είκοσι εννέα άτομα προσάχθηκαν αφού τους έσυραν στο έδαφος με χειροπέδες στη πλάτη. Η εφημερίδα μας δημοσίευσε τα βασανιστήρια της αστυνομίας που είχαν καταγραφεί σε βίντεο από τον λαό για να προστατέψει τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτές οι εικόνες και τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν χρησιμοποιούνται σαν αιτία για την έρευνα που ξεκίνησε.

Ο Apaydın, ο οποίος κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε με τον ισχυρισμό ότι «έκανε προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», ρωτήθηκε αν γνώριζε τα 29 άτομα που προσάχθηκαν. Στον φάκελο της προανακριτικής, υποστηρίχθηκε ότι οι ειδήσεις στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας περιείχαν εκφράσεις «που επαινούσαν την οργάνωση». Στον Apaydın τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις κατηγορίες.

Η δικηγόρος του Apaydin, Destina Yıldız, δήλωσε ότι είχε κατατεθεί αγωγή εναντίον του πελάτη της με τις ίδιες κατηγορίες στο παρελθόν και είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες αυτές και ζήτησε να ληφθεί απόφαση μη δίωξης σχετικά με αυτή την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: