Μέσα στις οξυμένες συνθήκες οικονομικής κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης που βιώνουμε, μέσα σε συνθήκες επικίνδυνων πολεμικών μετώπων παγκόσμια, οι φασιστικές, νέο-ναζιστικές και ακροδεξιές εκφράσεις, που πλασάρονται τάχα ως «αντισυστημικές» (!) χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, για να περνά ανενόχλητη η αντιλαϊκή πολιτική και η καταστροφή της ζωής μας.

Διάφορες φασιστικές ομάδες δραστηριοποιούνται και εμφανίζονται περιστασιακά, για να επιβάλλουν την ύπαρξή τους στις γειτονιές και γενικότερα στην κοινωνία. Συγκαλύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους των δεινών του λαού (τη ντόπια αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά), προωθούν λογικές που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα, παρουσιάζοντας ως πρόβλημα την απώλεια της λεγόμενης «εθνικής καθαρότητας» και της «ελληνικής ταυτότητας». Βλέπουν ως εχθρούς όλους αυτούς που αντιστέκονται στο ντόπιο εξαρτημένο καπιταλισμό καθώς και τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους ανθρώπους διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, τους γείτονες λαούς, και γενικά όσους βαφτίζουν «επικίνδυνους» σύμφωνα με τα δικά τους στρεβλωμένα κριτήρια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο «αντισυστημικοί» είναι, όταν έχει αποδειχθεί, πολλές φορές, ότι είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που όταν τα χρειάζεται τα «ξαμολάει» για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, τρομοκρατώντας λαό και νεολαία. Πως είναι οι υπηρέτες των ντόπιων μεγαλοεργοδοτών και επιχειρηματιών.

Περιστατικά τραμπουκισμών από φασιστικές ομάδες έχουν σημειωθεί πρόσφατα στο Νέο Ηράκλειο και όχι μόνο. Η απάντηση σε αυτό είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης και τις πολιτικές του, που γεννάνε το φασισμό. Να δυναμώσουμε την ταξική και λαϊκή αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες ντόπιων, προσφύγων, μεταναστών, για ζωή με ίσα δικαιώματα. Να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές και λογικές δεν περνάνε στις γειτονιές μας, αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Όλοι στην αντιφασιστική κινητοποίηση
Τρίτη 25/6, 19:30, Σταθμός ΗΣΑΠ Νέου Ηράκλειου!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ