21 Ιουνίου 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ | Μαζική κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις (21/06)

 

Παρά τον καύσωνα αλλά και την αλλαγή της ημερομηνίας (η κινητοποίηση ήταν προγραμματισμένη για χτες αλλά άλλαξε τελευταία στιγμή λόγω της χτεσινής κινητοποίησης ενάντια στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ), 150 εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στη ΔΔΕ Πειραιά και κατόπιν πορεύτηκαν στο κέντρο του Πειραιά.

Την κινητοποίηση κάλεσε η ΕΛΜΕ Πειραιά μετά από πρόταση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (πλατύ αγωνιστικό σχήμα που μετέχουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, οι Παρεμβάσεις και συνεργαζόμενοι αγωνιστές και αγωνίστριες), η οποία πήρε και το βάρος της προπαγάνδισης αλλά και της μαζικοποίησης της κινητοποίησης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Παντελής Βαϊνάς από την ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ (συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί) Γρηγόρης Καλομοίρης, ο πρόεδρος του Α΄ ΣΕΠΕ Αθήνας Δημήτρης Μαριόλης, ο  Θανάσης Διαβολάκης μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ κ.α.

Η κινητοποίηση αφορούσε τις νέες σοβαρές διώξεις που στήθηκαν ενάντια σε δύο μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής Πειραιά. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον συνάδελφο και συναγωνιστή Δημήτρη Χαρτζουλάκη (αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) και τη συναδέλφισσα και συναγωνίστρια Χρύσα Χοτζόγλου είναι η «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», η «παράβαση του υπαλληλικού καθήκοντος» και η «παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα»!

Κι αυτό γιατί μέσω της κοινής κινητοποίησης καθηγητών και μαθητών έλαβε τέλος η σεμνή αξιολογική τελετή που είχε προγραμματιστεί.

Αυτό ερμηνεύθηκε ως διατάραξη της διαδικασίας της αξιολόγησης άρα διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου άρα διατάραξη της λειτουργία δημόσια υπηρεσίας ... άρα... άρα... άρα...

Θυμίζουμε πως στον Πειραιά υπάρχουν επίσης:

  • 4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA. (Καββαδίας, Γ., Καλούσης Α., Μητρόπουλος Δ., Σακιώτη Ν.)
  • 2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία. (Γκέρτσος Ζ., Χουντής Π.)
  • 3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών (Καλούσης Α., Πατίδης Η., Χουντής Π.) για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή την μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.
  • 2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου. (Καββαδίας Γ. Χατζηανδρέου Ν.)
  • 1 ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο (Καββαδίας Γ.)

Επίσης καταγγέλθηκε από την ντουντούκα της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής η νέα δίωξη για την οποία δεν έχει πάρει ακόμα θέση η ΕΛΜΕ Πειραιά και αφορά συνάδελφο και συναγωνιστή ενάντια στον οποίο έχουν φαγωθεί να του βρουν αδίκημα μετά την άρνησή του να εξηγήσει γιατί απουσίαζε από απογευματινή ημερίδα της ΔΔΕ Πειραιά!

Ακούστηκαν τα συνθήματα:

Κάτω οι διώξεις των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των νέων και των εργατών

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εκπαιδευτικών η πάλη θα τη σπάσει

Εκπαιδευτικοί – Γονείς και Μαθητές ενάντια στις διώξεις και τις περικοπές

Οι εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με τον λαό αντίσταση και πάλη!

Όχι στις διώξεις και την τρομοκρατία – Αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία!

Οι μαζικοί αγώνες μπορούν και θα νικήσουν την επίθεση θα σταματήσουν!

Κάτω τα χέρια από την απεργία τους λαϊκούς αγώνες και τα σωματεία.

Διώξεις βία καταστολή - Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Στους μαζικούς αγώνες η προοπτική - Όχι στα παζάρια και την υποταγή!

Η κινητοποίηση ήταν σημαντική και έδειξε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κουραστεί να εκφράζουν την οργή τους για αυτό το κρεσέντο τρομοκρατίας. Για να επιτευχθεί αυτό, σημαντική είναι η συμβολή της πρωτοβουλίας "Συνδικαλιστικών Οργανώσεων & Κινήσεων-Συλλογικοτήτων-Κινήσεων Γειτονιάς", η οποία με δύο κινητοποιήσεις και μία εκδήλωση κράτησε το ζήτημα ψηλά στην κινηματική επικαιρότητα

Οι διώξεις αποτελούν πλέον κεντρικό ζήτημα για το κίνημα. Εντάσσονται στο πλαίσιο της πάλης του για την ανατροπή των ψηφισμένων νόμων που επί της ουσίας βγάζουν όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες στην παρανομία. Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί με τον πλατύτερο αλλά και τον πιο αποφασιστικό τρόπο στους δρόμους! Ο αγώνας συνεχίζεται!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ – Κάτω η αξιολόγηση!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Κοινοί αγώνες εκπαιδευτικών και μαθητών

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ  Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: