ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

26 Ιουνίου 2024

Νέα Ιωνία | Ανταπόκριση από την αντιφασιστική διαδήλωση της Τρίτης 25/6

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση με την απαγόρευση της αντιφασιστικής κινητοποίησης, που καλούσαν συλλογικότητες και Οργανώσεις, στο Σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο (καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)), η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε!

Αφορμή και αιτία της διαδήλωσης αποτέλεσε η τραμπούκικη δράση φασιστικών ομάδων, το προηγούμενο διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Ηρακλείου, στην προσπάθειά τους να χύσουν το ρατσιστικό - φασιστικό τους δηλητήριο και να τρομοκρατήσουν το λαό. Με την πορεία καταγγέλθηκε, επίσης, η άθλια και φασίζουσα πρακτική της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης να απαγορεύσουν τις δημόσιες συναθροίσεις, σε όλο μάλιστα το δημο του Νέου Ηρακλείου. Επικαλούμενες ακόμα και τον νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις. "Βγάζει ματι" η αγαστή συνεργασία κυβερνησης- αστυνομίας και φασιστικών ομάδων, που θα πραγματοποιούσαν (;) συγκέντρωση, που υποτίθεται πως "απαγορευτηκε" κι αυτή, για να προβληθεί και να χρησιμοποιηθέι, ξανά, το αφήγημα των "δύο άκρων".

Ωστόσο, σε απάντηση όλων αυτών, μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σημηριώτη, με τη διαδήλωση που ακολούθησε ν' ανεβαίνει την Λεωφόρο Ηρακλείου και να γίνεται αισθητή απ΄το λαό της Νέας Ιωνίας. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετειχε με συγκροτημένο και μαχητικό μπλοκ, καταγγέλοντας, τόσο την κυβερνητική απαγόρευση και τη φασιστικοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής, όσο και τον φασισμό - γέννημα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμεταλλευσης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περίμεναν στην Ηρακλείου, ανακόπτοντας την πορεία στο υψος της Λ. Παναγούλη, στα όρια του δήμου Νέου Ηρακλείου. Ωστόσω η πορεία συνεχισε στην Ηρακλείου φτάνοντας σ' έναν "δευτερο φραγμό", στην Ιφιγενείας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν να την καταστείλουν με χημικά, ακόμα και με την Αύρα που είχαν επιστρατεύσει. .

Η στάση αυτή καταγγέλθηκε από τους διαδηλωτές και η διαδήλωση επέστρεψε στην πλατεία Σημηριώτη. 

Η πάλη ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον χρησιμοποιεί, περνάει μέσα απ' τη συγκρότηση και το δυνάμωμα της ίδιας της πάλης λαού και νεολαίας, για ζωή με δικαιώματα, εναντια στην εκμεταλλευση, την καταπίεση και την εξάρτηση, και στα εκτρώματα που παράγουν. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια: