27 Ιουνίου 2024

Γιάννενα| Ανταπόκριση από την διαδήλωση Τρίτη 25/6 ενάντια στις εξώσεις φοιτητών από τις εστίες

Το απόγευμα της Τρίτης 25/6 έγινε φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ενάντια στης εξώσεις φοιτητών από τις εστίες και στον νέο αντιδραστικό εσωτερικό κανονισμό. Στην διαδήλωση συμμετείχαν με μπλοκ οι Αγωνιστικές Κινήσεις, ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών, Φοιτητικοί Σύλλογοι με αποφάσεις ΔΣ, η ΣΣΠ και η Φοιτητική Πορεία. Η διαδήλωση αυτή είναι ένα καλό πρώτο βήμα, που χρειάζεται να αποκτήσει συνέχεια με άνοιγμα του ζητήματος σε κάθε σύλλογο και στον λαό της πόλης.

Η ανάπτυξη μαζικού αγώνα είναι η μόνη που μπορεί να δώσει απάντηση στην ανατροπή του εσωτερικού κανονισμού ενάντια στην πρυτανεία που για λογαριασμό κυβέρνησης και συστήματος προχωρά σε εφαρμογή του μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε περίοδο εξεταστικής.

Η δωρεάν στέγαση είναι δικαίωμα όλων των φοιτητών, όπως ακριβώς και το δικαίωμα στις σπουδές!

Είναι υπόθεση όλων των φοιτητών η μαζική αντίσταση στην επίθεση με κατεύθυνση την ανατροπή του κανονισμού και η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δωρεάν στέγαση, όχι μόνο των εστιακών που εμπλέκονται άμεσα, αλλά συνολικά. Θέλουμε δωρεάν εστίες για όλους! Να προχωρήσουμε με νέα συλλαλητήρια, γενικές συνελεύσεις, οργάνωση στους συλλόγους μας!








Δεν υπάρχουν σχόλια: