26 Ιουνίου 2024

ΧΑΝΙΑ | Απο την συγκέντρωση καταγγελίας του ερχομου του αεροπλανοφόρου "Αιζενχάουερ"

 




Αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποιηση πραγματοποιήθηκε χτες στο κέντρο των Χανίων για να καταγγελθεί η παρουσία του αεροπλανοφόρου "Aιζενχάουερ" στον κόλπο της Σούδας και των νατοϊκών πεζοναυτών στην πόλη των Χανίων.

Το αεροπλανοφόρο που διαφημίστηκε για άλλη μια φορά από τα τοπικά ΜΜΕ σαν κάτι αξιοθαύμαστο πρωταγωνιστεί εδώ και μήνες στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ερυθρά θαλασσα απέναντι στο λαό της Υεμένης και τρομοκρατώντας τους λαους όλης της περιοχής. Στηρίζει με αυτόν τον τρόπο  καθοριστικά τη σφαγή των Παλαιστινίων από τους σιωνιστες εδώ καιρό. Μαλιστα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι επόμενος προορισμός του είναι η θάλασσα περιοχή στο νότιο Λιβανο για να καλύψει την ισραηλινή επίθεση (αν αυτή τελικά πραγματοποηθεί).


Αποτελεί λοιπόν πρόκληση για το λαό και τη νεολαία η παρουσία του στο κόλπο της Σούδας.

Στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν λίγο πάνω από 100 άτομα. Κάλεσμα είχαν δημοσιεύσει η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Επιτροπή Ειρήνης και η Πρωτοβουλία αλληλεγγυης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη. Οι υπόλοιπες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πάρα τις αντιιμπεριαλιστικές κορώνες που βγάζουν κατά καιρούς δεν εμφανίστηκαν ούτε δι' αντιπροσώπων αυτή τη φορά.


Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρέμβηκε με προκύρηξη στη συγκέντρωση. Με συνθήμτα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, καταγγελίας της εμπλοκής της χώρας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών συγκροτησε μαχητικό μπλοκ που στήριξε σημαντικό κομμάτι των διαδηλωτών. Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε:

Αναδημοσίευση από Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων







Δεν υπάρχουν σχόλια: