03 Ιουνίου 2024

Αθήνα, Κυριακή 2/6: Εκδήλωση και πορεία της Πρωτοβουλίας «Έξω απ΄την ΕΕ-Αποχή απ’ τις ευρωεκλογές»

 

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας «ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ - ΑΠΟΧΗ ΑΠ΄ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιούνη στο Θησείο. Οι δύο κεντρικές ομιλίες, που έγιναν απ’ τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία, το ΚΚΕ(μ-λ) και τις Συνεπείς Κομμουνιστικές Δυνάμεις, ανέδειξαν την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η κατεύθυνση της Αποχής του λαού και της νεολαίας από τη φάρσα των ευρωεκλογών, ως πολιτική στάση εναντίωσης στην πολιτική της ΕΕ και την εξάρτηση της χώρας μας από αυτή. Όπως τονίστηκε, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια των επιτελείων του συστήματος να μειώσουν τα ποσοστά Αποχής από τη ευρωκάλπη, κανένα κέρδος δεν έχει ο λαός από τη νομιμοποίηση αυτής της διαδικασίας. Αντίθετα, η μόνη πραγματική προοπτική γι’ αυτόν βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές του, που γεννούν τη φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο, για την έξοδο απ΄ την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ.



Ακολούθησαν χαιρετισμοί στην εκδήλωση από την Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) και το ΚΚ Τουρκίας / ΜΛ (TKP/ML), που επίσης ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η κατεύθυνση της Αποχής και της εναντίωσης στην ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαδήλωση απ΄ το Θησείο προς το Μοναστηράκι. Τα συνθήματα που ακούστηκαν κατήγγειλαν την εξάρτηση της χώρας από τα δεσμά των ευρωπαίων και αμερικάνων ιμπεριαλιστών, καλούσαν το λαό να απέχει μαζικά από τις ευρωεκλογές και να δυναμώσει την πάλη του κόντρα στην πολιτική που του καταστρέφει τη ζωή, ενώ αναδείχθηκε και η αλληλεγγύη στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, που σφαγιάζεται από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι προσπάθειες ανάδειξης την πάλης ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και ενίσχυσης της κατεύθυνσης της Αποχής από τις ευρωεκλογές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας και των δυνάμεων που τη στηρίζουν.









Δεν υπάρχουν σχόλια: