ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (7/10), ΓΙΑΝΝΕΝΑ (8/10), ΚΑΡΔΙΤΣΑ (7/10), ΛΑΡΙΣΑ (7/10), ΣΑΜΟΣ (9/10)

01 Ιουνίου 2024

Ηράκλειο | Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την αποχή στις ευρωεκλογές

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31/05 η εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) με θέμα “Αποχή από τις ευρωεκλογές! Όχι στη νομιμοποίηση του «ευρωμονόδρομου»”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη, συναγωνιστές και φίλοι της οργάνωσης, οι οποίοι άκουσαν αλλά και συμμετείχαν στην συζήτηση που ακολούθησε. Στην εισήγηση αναλύθηκε ο πραγματικός χαρακτήρας της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της Ε.Ε. και η τραγική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια από την ένταξή της που οδήγησε σε γενικευμένη φτώχεια, εκμετάλλευση, συρρίκνωση του αγροτικού τομέα και αποβιομηχάνιση της χώρας, καθώς και σε πολεμικές εμπλοκές. Επίσης, πλούσια και ζωντανή ήταν η συζήτηση που ακολούθησε η οποία άνοιξε προβληματισμούς σε σχέση με το πως παρουσιάζεται ο ρόλος της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου από το σύστημα αλλά και την υπόλοιπη αριστερά που συμμετέχει στις εκλογές. Ακόμη προβληματισμοί ακούστηκαν σε σχέση με τους τρόπους αντίστασης και οργάνωσης αλλά και τους τρόπους παρέμβασης, επικοινωνίας και ζύμωσης με τη νεολαία και λαό.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις στο κέντρο και τα πανεπιστήμια καθώς και αφίσες με καλέσματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: