12 Ιουνίου 2024

ΧΑΝΙΑ | ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ | ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καταγγέλλει σε όλο το χανιώτικο λαό τη νέα σελίδα στην προωθούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων με την αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής κλινικής του. Εν μέσω καλοκαιριού και καύσωνα (και για πόσο άραγε?) χιλιάδες Χανιωτών αλλά και τουριστών στερούνται τη δυνατότητα περίθαλψης στο Νοσοκομείο της πόλης ή καλούνται –όσοι μπορούν βέβαια– να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη στρεφόμενοι στην ιδιωτικές παροχές υγείας. Παράλληλα το λουκέτο στην εν λόγω κλινική εμφανίζει ξανά στο προσκήνιο την έκταση της υποστελέχωσης και τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό όλων των δομών υγείας του νομού, οι οποίοι με εξουθενωτικούς ρυθμούς, εξαντλητικά ωράρια από συνεχόμενες βάρδιες και εφημερίες, πενιχρούς μισθούς καλούνται να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.

Το νέο «λουκέτο», όσο και αν γίνεται προκλητικά προσπάθεια να το αποκρύψουν αποκαλώντας το «συνλειτουργία» με άλλες ήδη επιβαρυμένες κλινικές του νοσοκομείου, είναι ενταγμένο στο μίγμα πολιτικών που διαχρονικά προωθούν το ξήλωμα του δικαιώματος του λαού στην περίθαλψη αλλά και βάζουν στο στόχαστρο κάθε έννοια δουλειάς με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τους υγειονομικούς και ευρύτερα όλων των εργαζομένων. Στις ίδιες πολιτικές εντάσσονται το κλείσιμο νοσοκομείων και η υποβάθμιση λοιπών δομών υγείας, η λειτουργία με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια θυσιάζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις λαού και εργαζομένων στο βωμό του κέρδους, τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία που επιβεβαιώνουν το γκρέμισμα της δωρεάν περίθαλψης, η υποστελέχωση με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την ραγδαία πτώση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καταστολή και οι διώξεις απέναντι σε όσους κινητοποιούνται και αντιστέκονται στην επίθεση.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο: ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. Μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη λαού και εργαζομένων στις δομές υγείας μπορούν να βάλουν φρένο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που προελαύνει και διαλύει δικαιώματα και κατακτήσεις. Με συλλογικούς αγώνες που θα έχουν σαν στόχο τη νίκη, θα εναντιώνονται στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δρουν διαλυτικά και αποπροσανατολιστικά, αλλά και θα συντονίζονται με τους αγώνες που δίνουν και άλλα αγωνιζόμενα τμήματα εργαζόμενων, αγροτών, νεολαίας, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της εκμετάλλευσης, της καταστολής, της εξάρτησης και του πολέμου.

Άλλωστε πλατιά ο λαός και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν δηλώσει τη διάθεσή τους να παλέψουν, να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην περίθαλψη και την δουλειά με δικαιώματα. Τόσο στο νομό μας με τις μαζικές κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη πάλι με αφορμή κλείσιμο άλλης κλινικής, όσο και συνολικά στο νησί με κινητοποιήσεις σε όλους τους νομούς και ιδιαίτερα τις κινητοποιήσεις στο Λασίθι ενάντια στο προωθούμενο κλείσιμο ενός ολόκληρου νοσοκομείου.

Είναι ανάγκη λοιπόν να βρεθεί το νήμα της συνέχειας των αγώνων, να οργανωθεί παραπέρα η πάλη διεκδικώντας ΙΣΗ – ΠΛΗΡΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για όλο το λαό, ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ εργαζομένων στις δομές υγείας και συνολικά ΖΩΗ & ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: