11 Ιουνίου 2024

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΗΠΑ, ΕΕ, ΙΣΡΑΗΛ - ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ

7:30 μ.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



Η γενοκτονία του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, οι επιδρομές στρατού και φασιστών εποίκων στη Δυτική Όχθη, οι σφαγές που έχουν ξεκινήσει στη Ράφα, πυροδοτούν καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και ένα πρωτοφανές εδώ και δεκαετίες παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης. Το Ισραήλ, παρά τη συντριπτική του στρατιωτική υπεροπλία και την άνευ όρων στήριξη από τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο αντέχει αλλά και ανασυγκροτείται ακόμα και σε περιοχές που ο σιωνιστικός στρατός είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε “εκκαθαρίσει”. Η αντίσταση δεν είναι υπόθεση των οργανώσεων, είναι παλλαϊκή όπως συμβαίνει σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για τη λευτεριά τους. Δίπλα τους στέκεται ένα μεγαλειώδες κίνημα αλληλεγγύης, που εκτείνεται από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων χωρών μέχρι τις κερκίδες γηπέδων και τα “σαλόνια” πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παρά την απαγόρευση εμφάνισης της σημαίας και συμβόλων του παλαιστινιακού λαού.

Αντίθετα από τους λαούς, οι ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο. Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να ελέγξουν τις καταστάσεις στην περιοχή, προχωρούν σε νέους τυχοδιωκτισμούς στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων για το ξαναμοίρασμα του πλανήτη. Οι ηγέτες της ΕΕ μιλούν για “οικονομία πολέμου” -δηλαδή φτώχεια και εξαθλίωση των εργαζομένων- και έχει ανοίξει η επικίνδυνη συζήτηση για την αποστολή στρατευμάτων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο μέτωπο της Ουκρανίας. Το αμερικανικό Κογκρέσο, δίνει το πράσινο φως σε ένα νέο πακτωλό δις τόσο στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι για να συνεχιστεί ο πόλεμος (61 δις) όσο και στο σιωνιστικό Ισραήλ (24 δις) δείχνοντας έτσι την απύθμενη υποκρισία των «ανθρωπιστικών» δηλώσεων Μπάιντεν!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας και κλιμακώνοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει διαλέξει πλευρά! Συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των παλαιστινίων! Εμπλέκει τη χώρα στην σφαγή! Η φρεγάτα ΥΔΡΑ που προστέθηκε στο στόλο τους στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, βοηθούν το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των παλαιστινίων, την τρομοκρατική του πολιτική έναντι των χωρών στη Μέση Ανατολή, αυξάνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό!

Η αποφασιστική παλαιστινιακή αντίσταση απέναντι στην εθνοκάθαρση και οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης έχουν ήδη βάλει πολλά εμπόδια στους στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Η απάντηση του σιωνιστικού κράτους είναι η κλιμάκωση της γενοκτονίας, ενώ οι ιμπεριαλιστές προστάτες του δεν διστάζουν να απειλώντας τους λαούς ότι θα γίνουν κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντά τους. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα δώσει την μάχη να μπλοκάρει και να ανατρέψει την πορεία προς το πολεμικό σφαγείο. Η νίκη του παλαιστινιακού λαού θα είναι νίκη για κάθε λαό, για κάθε εκμεταλλευόμενο και καταπιεσμένο άνθρωπο. Συνεχίζουμε μέχρι τη ΝΙΚΗ, συνεχίζουμε για ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης




Δεν υπάρχουν σχόλια: