20 Ιουνίου 2024

Νέα μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί και ολόκληρες οικογένειες, έφτασαν με πορεία λίγο μετά τις 12 στο Σύνταγμα, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κάποιες δεκάδες αλληλέγγυοι, αν και οι αποφάσεις για στάση εργασίας με χαρακτηριστικά «τελευταίας στιγμής» δεν διευκόλυναν πραγματικά την πλατιά έκφραση συμπαράστασης που είναι αναγκαία για τη νίκη του δίκαιου αγώνα που δίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις και το ξεσπίτωμα. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης η νέα επίθεση που φέρνει για τους εργαζόμενους η προς ψήφιση τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο και επιτρέπει στον ειδικό διαχειριστή να βάλει επίσημο λουκέτο στο εργοστάσιο, πριν τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη. Σκοπός, να πεταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι στον δρόμο για να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις χωρίς την παραμικρή δέσμευση.

Η συγκέντρωση ανέβηκε τη Βασ. Γεωργίου και συνεχίστηκε μπροστά από τα λουλουδάδικα, με τοποθετήσεις εκπροσώπων των σωματείων, ενώ στο πλάι της Βουλής ήταν παραταγμένες κλούβες.

Η Ταξική Πορεία βρέθηκε και πάλι στο πλάι των εργατών της ΛΑΡΚΟ, όπως έκανε και το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια, όπου αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής, με την οποία οι 850 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μένουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Ιούνη. Το μέλλον σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά αβέβαιο, καθώς μεταξύ άλλων εκκρεμεί και η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής που έκανε η ιρλανδική CMI κατά του διαγωνισμού που κατέληξε στην κοινοπραξία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-AD Holdings. Σε κάθε περίπτωση, η νίκη για τους εργαζόμενους, δηλαδή η διατήρηση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα, δεν θα έρθει με ελπίδες «συνεννόησης» με υπουργούς και υποχωρήσεις στη βάση έωλων υποσχέσεων, αλλά με μαζικό αγώνα και τη στήριξη όλων των εργαζομένων.

(Αναδημοσίευση από το μπλογκ της Ταξικής Πορείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: