05 Ιουνίου 2024

Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΦΙΕΡΑΤΕΞ!

Κάτω τα χέρια από το δικαιώμα στη δουλειά!

SONOCO, ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ και σήμερα ΦΙΕΡΑΤΕΞ. Το τελευταίο δίμηνο τα εργοστάσια στην Μακεδονία κλείνουν ή υπολειτουργούν και κάνουν πράξη την «αναπτυξιακή πορεία» της χώρας. Το «κέντρο των Βαλκανίων» σύμφωνα με τους ιθύνοντες της κυβέρνησης βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανεργία, την φτώχια και την εξαθλίωση. Γιατί, και ως «ισχυρό» μέλος της ΕΕ, πρέπει να δείξουμε το καλό παράδειγμα σε όλους τους προστάτες. Τα αφεντικά σ’ αυτήν την περιοχή λειτουργούν ρολόι όσον αφορά στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απολύσεις και τα μειωμένα μεροκάματα.

Το εργοστάσιο ΦΙΕΡΑΤΕΞ, στην Ν. Σάντα, ανακοίνωσε διαθεσιμότητα για ένα μήνα στους εργαζόμενους της με την δικαιολογία της έλλειψης αντικειμένου. Μέχρι πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έρχονταν παραγγελίες και τις έδιωχνε η διοίκηση. Εξωθήσαν σχεδόν τους μισούς και παλαιότερους εργάτες σε οικειοθελή αποχώρηση με την μισή αποζημίωση. Με την διαθεσιμότητα, το μεροκάματο και το ένσημο είναι το μισό και η αβεβαιότητα τεράστια. Προφανώς στόχος όλου αυτού του παιχνιδιού σε βάρος των εργαζομένων είναι η αύξηση του κέρδους της επιχείρησης. Εφαρμόζοντας τους νόμους ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για να το πετύχουν.

Οι εργαζόμενοι έχουν τα δικά τους εργαλεία για να αντισταθούν και να παλέψουν στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Τα σωματεία, την αλληλεγγυή, τον αγώνα για δουλειά και ψωμί. Να σταθούμε δίπλα στους εργάτες της ΦΙΕΡΑΤΕΞ. Τα δικαιώματα τους είναι δικαιώματα όλων μας.

Αλληλεγγύη στους εργάτες της ΦΙΕΡΑΤΕΞ!

Να παλέψουμε για το δικαίωμα στην δουλειά!

Κανένας μόνος του!



Δεν υπάρχουν σχόλια: