05 Ιουνίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Κωνσταντόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)



Από την Ρωγμή στην ενημέρωση: 




O Στάθης γεννήθηκε το 1950 από φτωχή αγροτική οικογένεια στο χωρίο Πλάτη Μεσσηνίας. Από μικρός στη βιοπάλη της ζωής έφτασε τα πέτρινα χρόνια της χούντας -1970- να εργαστεί μέχρι και στο μακρινό Καναδά, μαζί με τον αδερφό του Γρηγόρη. Εκεί εντάχθηκε και αγωνίστηκε στις γραμμές του ΑΜΕΕ. Με τη μεταπολίτευση τα δυο αδέρφια επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Ο Στάθης εμπνεύστηκε από τα κομμουνιστικά ιδανικά και τις ιδέες της πολιτιστικής επανάστασης και ταυτίστηκε με αυτά σε όλο το διάβα της ζωής του. Συμμετείχε ενεργά και πρωτοπόρα στην διαμόρφωση του Μ-Λ ρεύματος στην χώρα μας. Μέλος της ΟΜΛΕ και στέλεχος του ΚΚΕ (μ-λ) από τη δημιουργία του έως το τέλος της ζωής του, εκλέγονταν για δεκαετίες μέλος του Καθοδηγητικού Οργάνου του ΚΚΕ (μ-λ).

Συνεπής, λαϊκός, συντροφικός, αλληλέγγυος, κομμουνιστής ζούσε τον παλμό, τις ανησυχίες και αγωνίες του λαού μας.

Γνωστός -όχι μόνο στη Δάφνη - Υμηττό, όπου ζούσε, αλλά- σε όλες τις ανατολικές συνοικίες για τη δράση του και σε όλη την Αθήνα, αφού ήταν παρόν σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε απεργία, κάθε κοινωνική σύγκρουση.

Πάντα στην πρώτη τη γραμμή των απεργιακών, αντιιμπεριαλιστικών, κοινωνικών, λαϊκών αγώνων με τα πανό και τις σημαίες του ΚΚΕ (μ-λ).



Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν επέστρεψε από τον Καναδά, στο Βύρωνα και στις ανατολικές συνοικίες ανέπτυξε τη δράση του και συμμετείχε και μέσα από τις γραμμές του συλλόγου «Μακρυγιάννη».

Συμμετείχε στην μετωπική προσπάθεια της «Μαχόμενης Αριστεράς» ΚΚΕ (μλ), ΝΑΡ, ΕΚΚΕ, ΕΕΚ τροτσκιστές αλλά και σε δεκάδες πρωτοβουλίες, συσκέψεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ηταν υπέρμαχος της κοινής δράσης των μαχόμενων δυνάμεων.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της "Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα" (1994).

Αργότερα στον Υμηττό που έμενε με την οικογένειά του ήταν παρόν στα πολιτικά, δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα και στους αγώνες για την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ και τη μετατροπή της σε πάρκο, ενάντια στα σχέδια Ν.Δ. / Μητσοτάκη για να μετατραπεί ο χώρος σε υπουργούπολη.

Ο Στάθης ήταν επικεφαλής στις αρχές του 2000 του συνδυασμού της "Λαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης στον Υμηττό" και στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού με το συνδυασμό "ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Απέναντι στο κατεστημένο τους".



Τα τελευταία χρόνια συνέβαλε αποφασιστικά μαζί με τους συντρόφους του και δημιουργήθηκε το στέκι «Απέναντι», που συνεχίζει να λειτουργεί στην οδό Μιλτιάδου 3 στη Δάφνη κοντά στην πλατεία Καλογήρων.

Ο Στάθης την Τρίτη 4 Ιουνίου πριν τα χαράματα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε Στάθη Κωνσταντόπουλε.

Όλες και όλοι που περπατήσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί σου θα σε θυμόμαστε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους του στο ΚΚΕ (μ-λ).

Ο τόπος και ο χρόνος της κηδείας του Στάθη, όταν γίνουν γνωστές, θα ανακοινωθούν στο παρόν κείμενο.

Παραθέτουμε ένα βίντεο με ομιλητή τον Στάθη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: