05 Ιουνίου 2024

PMLI , Ιταλικό Μ-Λ Κόμμα (Partito Marxista Leninista Italiano) Ευρωεκλογές 2024. Η αποχή είναι η μοναδική αντιιμπεριαλιστική ψήφος!

 

«Απονομιμοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ιμπεριαλισμού. Ν’ απέχουμε. Η ΕΕ δεν αλλάζει, πρέπει να καταστραφεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια επικάλυψη στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Όλες οι εκλογικές λίστες νομιμοποιούν τα κράτη των μονοπωλίων της Ευρώπης και κάνουν το παιχνίδι τους. Η αποχή είναι η μοναδική αντιιμπεριαλιστική ψήφος, ειδικά τώρα που η ΕΕ ετοιμάζεται στρατιωτικά για τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ν’ αγωνιστούμε για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ και για τον σοσιαλισμό».

 


Αυτή είναι η εισαγωγή της ανακοίνωσης που δημοσίευσε στις 25 Απριλίου 2024 η ΚΕ του PMLI στην Φλωρεντία. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται :
«Εμείς οι Ιταλοί μαρξιστές λενινιστές ήμασταν από πάντα ενάντια στην ΕΕ, έτσι όπως είναι σήμερα ως ενότητα καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κρατών στην γηραιά ήπειρο.
Όταν εμφανιστήκαμε στην ιταλική πολιτική σκηνή στα 1967, υπήρχε η ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) αποτέλεσμα των συμφωνιών της Ρώμης από το 1957. Τότε ακόμα και το PCI του Τολιάτι, παρότι βάδιζε στη χρουστσοφική ρεβιζιονιστική οδό, υιοθέτησε τις δικές μας θέσεις, που είναι κόρες των διδαγμάτων του Λένιν, επίκαιρες και σήμερα εκατό χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου Δασκάλου του διεθνούς προλεταριάτου... Το PMLI απορρίπτει την ΕΕ επί της αρχής και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να τη νομιμοποιήσουμε παρουσιάζοντας τους δικούς μας εκλογικούς καταλόγους. ... Η αποχή είναι μια επιλογή , που χτυπά την καρδιά της ΕΕ, την απονομιμοποιεί, την κάνει να χάνει τη συναίνεση των μαζών, την απομονώνει, την αποκαλύπτει εντελώς στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη και ξεσκεπάζει το σχέδιό της οικονομικό, πολιτικό, θεσμικό και στρατιωτικό . Η αποχή είναι μια στάση για την υπεράσπιση της εθνικής οικονομικής, οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ανεξαρτησίας της Ιταλίας. Η αποχή είναι η μόνη αντιιμπεριαλιστική ψήφος, ειδικά τώρα που η ΕΕ προετοιμάζεται στρατιωτικά για τον ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο πόλεμο. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητο να απονομιμοποιηθεί η ιμπεριαλιστική Ευρώπη, καταψηφίζοντας την με αποχή, ενώ στρατηγικά είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε πολιτικά και ενεργά για τη διάλυσή της, την καταστροφή της, αρχίζοντας από την έξοδο την Ιταλίας από αυτήν. Η ΕΕ δεν μεταρρυθμίζεται . Οι θεσμοί της είναι και θα παραμείνουν αντιδημοκρατικοί και εχθρικοί για τα συμφέροντα του λαού. Το Ευρωκοινοβούλιο δεν αφαιρεί τίποτα από τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ακόμα κι αν ήθελε, για να τον αλλάξει . Είναι απλώς περιττό να δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ένα όργανο που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς λαούς..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: