02 Ιουλίου 2024

Τριήμερο «φωτιά»…

 Τριήμερο «φωτιά»…

…πέρασε ο λαός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε Αττική, Πελοπόννησο και νησιά του Αιγαίου. Κάηκαν σπίτια και δάση, ενώ ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού. Δεν φτάνει που μας σερβίρουν πόλεμο, φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία και καταστολή, μας αφήνουν και στο έλεος των «φυσικών» καταστροφών, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κικίλια και την κυβέρνηση, την απόλυτη ευθύνη έχει ο λαός!!!

Γι΄αυτό βγαίνει ο ίδιος, αλλά και διάφορα κυβερνητικά φερέφωνα, με θράσος, και μας κουνούν το δάχτυλο για την πληθώρα πυρκαγιών, για τα ακαθάριστα οικόπεδα, τα ανασφάλιστα σπίτια, ενώ ταυτόχρονα σηκώνουν και τα χέρια ψηλά μπροστά στην κλιματική κρίση… Φωνάζει ο κλέφτης!

Το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στις καταστροφές που προκαλούνται από τις πυρκαγιές, προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού και το περιβάλλον που ζει, ότι δεν ενδιαφέρονται για καμία πρόληψη και προστασία. Γι΄ αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη - αντιπυρικές ζώνες, πυροσβεστικοί κρουνοί, προσωπικό δασοπυρόσβεσης - επαρκή σε αριθμό, σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης.

Αποποιούνται κάθε ευθύνη, στέλνοντας μηνύματα, μέσω του 112 και ταυτόχρονα ζητώντας τον καθαρισμό των οικοπέδων και την ασφάλιση των σπιτιών, με δυσβάσταχτο κόστος για το λαό, πετούν από πάνω τους κάθε υποχρέωση προστασίας και αποζημίωσης…

Η βαρβαρότητα και ο κυνισμός στο μεγαλείο της! Για πόσο ακόμα;

Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: