ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ

03 Ιουλίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)

Την Τρίτη 2/7 στις 19.30 πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη «σφαγή» των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και με αίτημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η συγκέντρωση αποτέλεσε συνέχεια ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Πάρκο Ελευθερίας, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κειμένου συλλογής υπογραφών με τίτλο «Σφαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;».

Το ζήτημα της κατάργησης της ΕΒΕ είναι δίκαιο. Ειδικά φέτος και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, είναι και επίκαιρο. Οι χαμηλές βαθμολογίες του άνω του 60% κάτω από τη βάση στη Φυσική και όχι μόνο, αναμένεται να πετάξουν εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές και να αφήσουν χιλιάδες θέσεις κενές, λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν δεκάδες γονείς, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Από όλες τις ομιλίες και τη συζήτηση που έγινε, αναδείχθηκε η αγανάκτηση όλων απέναντι σε ένα σύστημα ταξικών φραγμών που από τα πρώτα κιόλας μαθητικά χρόνια στοχεύει στον αποκλεισμό των παιδιών του λαού από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναδείχθηκε όμως και η μοναδική διέξοδος στους αγώνες και η ανάγκη η πρωτοβουλία αυτή να έχει συνέχεια.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: