11 Ιουλίου 2024

ΚΚΕ(μ-λ) | Να καταγγείλουμε τη Σύνοδο των φονιάδων! Να οικοδομήσουμε μαζικό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα!


Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιούλη, αποτελεί βήμα κλιμάκωσης των επικίνδυνων πολεμικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας απέναντι στους αντιπάλους και ανταγωνιστές τους, τους ιμπεριαλιστές της Ρωσίας και την Κίνας. Με φόντο την παρόξυνση της ενδοϊμπεριαλιστικής διαπάλης για παγκόσμια ηγεμονία, τα όσα διαφαίνεται ότι θα «συζητηθούν» και αποφασιστούν στη Σύνοδο επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την προετοιμασία των όρων για τους χειρότερους εφιάλτες της ανθρωπότητας, για μια γενικευμένη αναμέτρηση μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Γι’ αυτό και η συνέχιση της τροφοδότησης του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ του πληρεξούσιου των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, καθεστώτος Ζελένσκι, και του ρώσικου ιμπεριαλισμού, κατέχει κεντρική θέση στις εργασίες της Συνόδου. Έτσι, μαζί με τις νέες παραχωρήσεις αναβαθμισμένων οπλικών συστημάτων και τα νέα πακέτα χρηματοδότησης της Ουκρανίας, εξετάζεται η διεύρυνση και το βάθεμα της συμμετοχής των Δυτικών στον πόλεμο, με την απόφαση για την ανοχή της χρήσης των πυραυλικών συστημάτων τους για πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους να έχει θέσει ήδη ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Από το τραπέζι, άλλωστε, δεν έφυγε ποτέ η πρόταση του «δημοκράτη» Μακρόν για αποστολή ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων επί του πεδίου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι προσπάθειες για θεσμική «μονιμοποίηση» της ενταξιακής πορείας της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και της οικονομικής της ενίσχυσης, που -εκτός των άλλων- έχουν και το βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία «δεσμεύσεων» για οποιαδήποτε πολιτική επιλογή και αν προκύψει στο μέλλον από την ενδοαστική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ.

Η φετινή Σύνοδος του ΝΑΤΟ συμπίπτει με τη «μαύρη» επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση της πιο δολοφονικής μηχανής του πλανήτη. Σε αυτή τη συγκυρία, η ανοιχτή ομολογία των επιτελών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την ανάγκη αναβάθμισης του πυρηνικού τους οπλοστασίου, καθώς και οι δηλώσεις για τις δεκάδες νέες ταξιαρχίες που θα απαιτηθούν στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια για να στηριχθεί η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, καταδεικνύουν την άκρως επικίνδυνη τροχιά στην οποία έχουν εισέλθει οι εξελίξεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα θηριώδη εξοπλιστικά προγράμματα που ετοιμάζονται, με το κόστος να φορτώνεται στους λαούς, αλλά και για τα σχέδια που είναι στα σκαριά για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και την αναβάθμιση της πίεσης στον κινέζικο ιμπεριαλισμό, με τη μεγαλύτερη αξιοποίηση από τις ΗΠΑ της τετράδας Ιαπωνία-Νότια Κορέα-Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία. Οι πολλαπλές προσκλήσεις, επίσης, για συμμετοχή στη Σύνοδο χωρών του Καυκάσου, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι αποκαλυπτική της γεωπολιτικής αναταραχής που επικρατεί και της άγριας διαμάχης για επιρροή που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, είναι δεδομένη η συνέχιση της στήριξης των κρατών της «πολιτισμένης» Δύσης στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το σιωνιστικό μαντρόσκυλό τους. Δεν υπάρχει έγκλημα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, στο οποίο να μην είναι συνένοχοι οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους! Είναι αυτοί που ενισχύουν με κάθε τρόπο τους σιωνιστές τρομοκράτες. Είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν με την πιο άγρια καταστολή και τις πιο ωμές απαγορεύσεις τις μαζικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης των λαών τους στην ηρωική Παλαιστινιακή αντίσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης, προστρέχει στη συνάντηση των φονιάδων των λαών σαν το «καλό παιδί», έτοιμη να δώσει στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της οτιδήποτε της ζητηθεί. Έτοιμη να δηλώσει την απόλυτη υποταγή της, την προσήλωσή της στην κατεύθυνση μετατροπής της χώρας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, την ετοιμότητα παραχώρησης ακόμα και του λαού και της νεολαίας ως «κρέας για τα κανόνια» των ιμπεριαλιστών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται, άλλωστε, τόσο η συμφωνία που θα υπογραφεί με Ρουμανία και Βουλγαρία για τη διευκόλυνση της μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και υλικού για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, όσο και το προχώρημα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης κατ’ επιταγή των ΗΠΑ, που κάθε άλλο παρά αναιρεί την αντιδραστική αντιπαράθεση των αρχουσών τάξεων στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Μπροστά στους μεγαλύτερους των κινδύνων, με τους ιμπεριαλιστές να ακονίζουν τα «μαχαίρια» για τη συνολική αντιπαράθεση, οι λαοί δεν έχουν παρά να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, στη φιλία και την αλληλεγγύη τους, στην οικοδόμηση Μετώπου Πάλης απέναντι στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών! Η ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ως επιτακτική ανάγκη ζωής, άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα ενάντια στην άγρια καπιταλιστική επίθεση.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία της χώρας να βγουν στους δρόμους για την καταγγελία της Συνόδου των εμπρηστών του πολέμου, για την καταδίκη όλων των ιμπεριαλιστών και των εφιαλτικών σχεδίων τους! Να απαιτήσουν μαζικά την απεμπλοκή της χώρας από τη φωτιά του πολέμου! Να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης! Να ανοίξουν τον δρόμο για την πραγματική διέξοδο, την επαναστατική αναμέτρηση με τους ιμπεριαλιστές «προστάτες» και την αστική τάξη, για την Ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό!

· Ν' ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

· ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ !

· ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

· ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

· ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ!

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

· ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

· ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!

Συγκεντρώσεις διαδηλώσεις σήμερα 11 Ιούλη στην Αθήνα (εδώ και εδώ), στη Θεσσαλονίκη (εδώ) και στην Πάτρα (εδώ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: