21 Ιουλίου 2024

Λέιλα Χάλεντ: Αποδεχόμαστε το βαρύ τίμημα, γιατί ξεκινήσαμε τον πόλεμο για την απελευθέρωσή μας

Αναδημοσιέυουμε (από eksegersi.gr) συνέντευξη της γνωστής Παλαιστίνιας αγωνίστριας Λειλά Χαλέντ, ιστορικου στελέχους του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στο οποίο συμμετείχε από το 1966. Πρόσφυγας από... 4 χρονών (1948), συμμετείχε στο Παλαιστινιακό κίνημα, απ' τα 14 της χρόνια, με πλούσια αντιστασιακή δράση για δεκαετίες και με κόστος. 

Σήμερα, στα 80 της χρόνια, συνεχίζει να στηρίζει ενεργα την ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση, υποστηρίζοντας πως αποτελεί και τη μοναδική διέξοδο για τη λευτεριά του Παλαιστινιακού λαού, ενάντια σε κάθε είδους προδοσίες και "συμφωνίες" ξεπουλήματος.

Η αναδημοσίευση δεν σημάινει απαραίτητα συμφωνία με τις συνολικές απόψεις της αγωνίστριας. 


«Νικάμε τον κόσμο. Νικάμε όλο τον κόσμο τώρα. Και το βλέπουμε σε κάθε χώρα που γίνονται διαδηλώσεις για να υποστηρίξουν την Αντίσταση και ενάντια στο Ισραήλ. Το Ισραήλ τώρα πέταξε τη μάσκα. Γιατί πάντοτε έλεγε ότι είναι ένα δημοκρατικό κράτος. Ξέρετε, η γενοκτονία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα έχει ενταθεί. Τώρα γίνεται απροκάλυπτα και οι λαοί μπορούν να καταλάβουν ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία με τη βοήθεια των ΗΠΑ. Κέρδισαν οι απόψεις μας. Οι απόψεις μας νίκησαν το αφήγημα των σιωνιστών. 

Ξέρουμε ότι πληρώνουμε ένα πολύ βαρύ τίμημα, με τις απώλειες του λαού μας, των παιδιών, των γυναικών, και με την καταστροφή των σπιτιών μας στη Γάζα. Τα πάντα καταστρέφονται τώρα. Και χρησιμοποιούν και έναν άλλο πόλεμο, μας αναγκάζουν να λιμοκτονήσουμε. Η πείνα στη Γάζα. Και νομίζουν ότι εξαιτίας αυτού ο λαός δε θα υποστηρίξει την Αντίσταση.

Μα είναι η δική τους Αντίσταση. Αυτή είναι η έναρξη της απελευθέρωσης. Δεν είναι απλά στρατιωτική δράση. Τώρα αρχίσαμε τη δράση της απελευθέρωσης. Και αυτή είναι η αρχή. Εχουν πολιορκήσει τη Λωρίδα της Γάζας και το λαό μας εκεί για 70 χρόνια. Και τώρα το εντείνουν σκοτώνοντας το λαό μας.

Ακόμα και ο ισραηλινός στρατός παραπονιέται ότι δεν πολεμά, μόνο σκοτώνουν, μόνο σκοτώνουν ανθρώπους. Επειδή δε βλέπουν κανέναν από την Αντίσταση, τους μαχητές της ελευθερίας. Αυτοί βγαίνουν από τα τούνελ και [οι σιωνιστές] δεν ξέρουν πότε και πώς, δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτό. Και τώρα το Ισραήλ βρίσκεται σε κρίση. Αυτό είναι επίσης ένα επίτευγμα της Αντίστασής μας. Και μπορούμε να συνεχίσουμε, είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό».



Δεν υπάρχουν σχόλια: