11 Ιουλίου 2024

Αθήνα - Μαχητική διαδήλωση με αφορμή τη σύνοδο του ΝΑΤΟ! (βίντεο και φωτογραφίες)


Συγκέντρωση και διαδήλωση προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ (9-11 Ιούλη στην Ουάσινγκτον). Μια σύνοδο που συμπίπτει και με τα 75 χρόνια απ΄το έτος ίδρυσης της δολοφονικής συμμαχίας, και σε μια περίοδο έντασης των πολεμικών μηχανών και κινδύνων σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Στη διαδήλωση, που είχε αποφασιστεί μετά από σύσκεψη οργανώσεων που κατέληξαν σε κοινό κάλεσμα (https://antigeitonies3.blogspot.com/2024/07/117-9-117.html), στο οποίο ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά και το ΚΚΕ(μ-λ), καλούσε και πλήθος άλλων αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, καθώς και Παλαιστίνιοι. 


Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας στις 7:00 μ.μ., ενώ με το που κατέβηκαν στο δρόμο, διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν αμέσως να περιορίσουν τη διαδήλωση. Αφού δεν τα κατάφεραν να την περιορίσουν στη (γνωστή πλέον), μια λωρίδα, κράτησαν μια λωρίδα για τα αυτοκίνητα, με χαρακτηριστικά προκλητική στάση και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν. Η στάση τους αυτή δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα των διαδηλωτών.


Οι εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν με παλμό προς την αμερικάνικη και μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία, όπου και βρέθηκαν μπροστά στη γνωστή εικόνα των πάνοπλων δυνάμεων καταστολής που φύλαγαν την πρεσβεία των σιωνιστών. 

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε μαχητικά στη διαδήλωση, με συνθήματα ενάντια στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία και τους εμπλεκόμενους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία), για την αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή αντίσταση, για ελεύθερη Παλαιστίνη απ΄τη Μεσόγειο μέχρι τον Ιορδάνη, ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή και σ' ολόκληρο τον κόσμο, για την εκδίωξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεων και ΕΕ απ΄τη χώρα μας.

Φεύγοντας απ' την ισραηλινή πρεσβεία, η πορεία κατευθύνθηκε στην Πανόρμου, όπου και ολοκληρώθηκε.





Δεν υπάρχουν σχόλια: