11 Ιουλίου 2024

ΕΛΕΥΣΙΝΑ | Από την συγκέντρωση ενάντια στην Έξωση στην οδό Παπαγιάννη

Πραγματοποιήθηκε στις 10 του Ιούλη η συγκέντρωση που καλούσαν  τοπικοί φορείς της Ελευσίνας στην οδό Παπαγιάννη ενάντια στην έξωση που επιχειρήθηκε σε οικογένεια. Πρόκειται για το σπίτι τετραμελούς οικογένειας, μέλος της οποίας είναι η Διονυσία, πρωταθλήτρια ΑΜΕΑ με ευρωπαϊκές διακρίσεις στο αγώνισμά της.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν το άφησε αναπάντητο και απ’ την πρώτη κιόλας μέρα ήταν έξω απ’ το σπίτι σημαντική μερίδα κόσμου, για να δώσει μια ηχηρή απάντηση στους κρατικούς μηχανισμούς (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) ότι το σπίτι ανήκει στην οικογένεια

Στην μαζικότατή συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Ελευσίνας εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και αλληλεγγύοι εργαζόμενοι από την υπόλοιπη Αθήνα διαδήλωσαν ενάντια στην συγκεκριμένη έξωση  και την για την υπεράσπιση του σπιτιού του λαού.

Από οργανωμένες δυνάμεις πέρα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετείχαν αναρχικές συλλογικότητες, πρωτοβάθμια σωματεία καθηγητών και δασκάλων της πόλης και η Ταξική Πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τοποθετήσεις που έγιναν στην συγκέντρωση προβαλόταν το ιδιαίτερο τις συγκεκριμένης περιπτώσης. 

Στην τοποθέτηση μας, εκ μέρους της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών τονίστηκαν: 

  • η ανάγκη συνολικής αντιθέσης στο νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την εξουσία των «κορακιών» ενάντια στους εργαζόμενους και την υπεράσπιση  του δικαιώματος του λαού στην στέγαση.
  • Είναι αναγκαίο να στηριχτεί κάθε οικογένεια που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο του ξεσπίτωματος και της ανέχειας.
  • Προϋπόθεση για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης είναι η ανάπτυξη κινήματος κόντρα στην φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλει το συστημα στον λαό. 
  • Κάθε περίπτωση έξωσης που σταματάει κατά από την πίεση της κίνησης και του αγώνα του λαου είναι ένα βήμα στον δρόμο της μαζικής πάλης που είναι αναγκαίο να ακολουθήσει ο λαος μας. 
  • Προϋπόθεση για το άνοιγμα της μαζικής πάλης είναι το σπάσιμο των μικροκομματικών παιχνιδιών και η ουσιαστική παρέμβαση μέσα στο λαό.
  • Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η συμπαράσταση και αλληλεγγύη και να διευρυνθεί. 

Ακόμα κι η δικηγόρος της οικογένειας παραδέχθηκε ότι δε λύνονται αυτές οι κατασχέσεις δικαστικά, όπως δείχνει η εμπειρία της. Η οικογένεια δεν πρέπει να στηριχτεί σε υποσχέσεις και διευθετήσεις που δε μπορεί να τηρηθούν




Δεν υπάρχουν σχόλια: