19 Ιουλίου 2024

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) καταγγέλλει την καταδίκη σε θάνατο της Ιρανής ακτιβίστριας Sharifeh Mohammadi.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) καταγγέλλει την καταδίκη σε θάνατο της Ιρανής ακτιβίστριας Sharifeh Mohammadi. 


Ενώνουμε φωνή διαμαρτυρίας με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο απαιτώντας ακύρωση της θανατικής καταδίκης και άμεση απελευθέρωση της Ιρανής ακτιβίστριας. Ακολουθεί η ενημέρωση που λάβαμε από το Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων:  

Η Sharifeh Mohammadi, ακτιβίστρια εργατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, δικάστηκε από το πρώτο τμήμα του Επαναστατικού Δικαστηρίου του Ραστ και καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς να περάσει από καμία διαφανή ή νόμιμη διαδικασία. Αυτή η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 4 Ιούλη 2024 με βάση την ψευδή και αβάσιμη κατηγορία του «Baghi» (για Εξέγερση) και με το πρόσχημα την προηγούμενη συμμετοχή της Sharifeh Mohammadi στην «Συντονιστική Επιτροπή για τη Βοήθεια στη Δημιουργία Εργατικών Οργανώσεων» πριν από μια δεκαετία, η οποία είναι μια ανεξάρτητη και νόμιμη εργατική οργάνωση. Αυτή η σκληρή ποινή δεν έχει την παραμικρή ανθρώπινη ή νομική βάση και πρέπει να ακυρωθεί άμεσα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στην έκδοση βάρβαρων θανατικών ποινών. Η δημιουργία ψευδών υποθέσεων εναντίον ακτιβιστών για τα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα από τους πράκτορες του Υπουργείου Πληροφοριών, η πλήρης εξάρτηση των δικαστών και της δικαιοσύνης από τους θεσμούς του Υπουργείου Πληροφοριών και η έλλειψη αυτονομίας τους, παραβιάζουν εδώ και καιρό όλες τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα θεμελιώδη νομικά δικαιώματα και αξίες. Η κυβέρνηση στο σύνολό της πρέπει να λογοδοτήσει για αυτές τις σκληρές θανατικές ποινές.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων καλεί τους εργαζόμενους, τις ανεξάρτητες εργατικές και πολιτικές οργανώσεις και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο να καταδικάσουν σθεναρά τη σκληρή θανατική ποινή κατά της Sharifeh Mohammadi και να απαιτήσουν την άμεση ακύρωση αυτής της άδικης ποινής και την άνευ όρων απελευθέρωσή της, καθώς και την απελευθέρωση άλλων φυλακισμένων ακτιβιστών για τα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα στο Ιράν. 
 #No_to_execution 

Λευτεριά στην Sharifeh Mohammadi Με την ελπίδα να εγκαθιδρυθεί πλήρης δικαιοσύνη στο Ιράν και σε ολόκληρο τον κόσμο

4 Ιούλη 2024

…………………………………………………………………………………………………..

Συνδικάτο Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων

https://www.instagram.com/vahedsyndica/

vsyndica@gmail.com

https://t.me/vahedsyndica

@Vahed_Syndica

https://www.instagram.com/vahedsyndica/

vsyndica@gmail.com

https://t.me/vahedsyndica@Vahed_Syndica

Ιστορικό:
Η Sharifeh Mohammadi συνελήφθη στις 5 Δεκέμβρη 2023 στην πόλη Rasht και κρατήθηκε στην απομόνωση για αρκετούς μήνες. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Sharifeh Mohammadi βρισκόταν υπό έντονη σωματική και ψυχολογική πίεση για μεγάλο χρονικό διάστημα για να κάνει ομολογία ενοχοποίησής της. 

Για πολύ καιρό στερήθηκε τη συνάντηση με την οικογένειά της, ιδιαίτερα το μικρό της παιδί, και δεν της επέτρεπαν να τηλεφωνήσει στην οικογένειά της για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, η σωματική πίεση και η επανειλημμένη κακομεταχείριση της Sharifeh από το Υπουργείο Πληροφοριών ήταν τέτοια που οδήγησαν ακόμη και στη διαμαρτυρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον ξυλοδαρμό της λόγω του φόβου να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της Sharifeh.
Η Sharifeh έχει υποβάλει καταγγελία λόγω των βασανιστηρίων που υπέστη. Είναι πλέον γνωστό ότι η Sharifeh Mohammadi βασανίστηκε σκληρά τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες στα φαρσί:

https://t.me/vahedsyndica/5904

https://www.instagram.com/p/C87ncnGRUhO/?igsh=MTgzbDl5aHk2NTRlNA==https://t.me/vahedsyndica/5902 
 

Ο ΣΥΒΧΨΑ καλεί τα συνδικάτα της Ελλάδας, καθώς και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις να βγάλουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και να τα αποστείλουν στο μέιλ του 

Συνδικάτου Εργαζομένων της Εταιρείας Λεωφορείων της Τεχεράνης και των Προαστίων (Syndicate of Workers of Tehran and Suburbs Bus Company <vsyndica@gmail.com) καθώς και στο μέιλ της Ιρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα: gremb.teh@mfa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: