22 Αυγούστου 2024

"Συκοφάντησε, συκοφάντησε και κάτι θα μείνει!" (Γκέμπελς) - 90 σχεδόν, χρόνια μετά, στόχος η "ακύρωση" της επαναστατικής και σοσιαλιστικής προοπτικής για τους λαούς! "Αναφορά στο Στάλιν και στα γεγονότα του 1936-1938"

"Συκοφάντησε, συκοφάντησε και κάτι θα μείνει!" (Γκέμπελς)

90 σχεδόν, χρόνια μετά, στόχος η "ακύρωση" της επαναστατικής και σοσιαλιστικής προοπτικής για τους λαούς!

"Αναφορά στο Στάλιν και στα γεγονότα του 1936-1938" (Μπροσούρα, εκδ. 1989)


Πλήθος τα άρθρα και τα "επετειακά αφιερώματα", τις τελευταίες ημέρες, (έντυπα και ηλεκτρονικά), στις "δίκες της Μόσχας", που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1936, στη "δολοφονία του Τρότσκι, στο Μεξικό, στις 21 Αυγούστου του 1940" και σε όλη τη σχετική επιχείρηση ιστορικής διαστρέβλωσης και συκοφαντίας ενάντια στο Στάλιν και στην τότε σοσιαλιστική Σοβιετική Ένωση. Άφθονο μελάνι χύνεται, με στόχο όχι μόνο την "ακύρωση" στα μάτια του λαού, της πρώτης απόπειρας οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, απαλλαγμένης απ' την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, αλλά κυρίως, της ίδιας της προοπτικής και του μέλλοντος των λαών. "Αστυνομικά" και συνομωσιολογικά σενάρια, με μπόλικο και χυδαίο αντικομμουνισμό, μακρυά από πολιτικές, ταξικές και ιστορικές αναλύσεις καταστάσεων και γεγονότων, θέλουν στην πραγματικότητα να "πείσουν" πως δεν υπάρχει προοπτική για τους λαούς, για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Πως είναι "άπιαστο όνειρο" και "ουτοπία", η άλλη κοινωνία. Πως οι επαναστάσεις φέρνουν... "ολοκληρωτισμούς". Και πως ο σοσιαλισμός έχει οριστικά αποτύχει. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να υποταχθούν στον εφιάλτη του σύγχρονου καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού και σε όλα όσα τους επιφυλάσσουν: Φτώχεια, πείνα, πολέμους, φασισμό, γενοκτονίες, καταστροφή, ζωή χωρίς δικαιώματα...
 
Αναδημοσιεύουμε την παρακάτω μπροσούρα "Αναφορά στο Στάλιν και στα γεγονότα του 1936-38", που εκδόθηκε το 1989, εποχή της γκορμπατσωφικής ολοκλήρωσης της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στη Σ.Ε. και στις άλλες πρώην Λαϊκές Δημοκρατίες, μια εποχή που κάποιοι ονόμασαν "τέλος της ιστορίας". Για να δούμε στη συνέχεια "τι μας είχαν για μετά", που λέει και το τραγούδι...

Η πολιτική, ταξική και ιστορική τοποθέτηση που αναπτύσσεται στη μπροσούρα αυτή, την καθιστά απόλυτα επίκαιρη και συμβάλει στην απάντηση απέναντι στο σημερινό αντικομμουνιστικό οχετό και στη συκοφάντηση.

(όποιος θέλει να την κατεβάσει πατάει στο βελάκι πάνω δεξιά και έπειτα στο άλλο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω! επίσης και άλλα σχετικά άρθρα μπορείτε να βρείτε εδώ: Στάλιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: