13 Αυγούστου 2024

Αθήνα: Συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας του νέου εγκλήματος της πυρκαγιάς (βίντεο και φωτογραφίες)

Παρότι 13 του Αυγούστου, το νέο έγκλημα της τεράστιας πυρκαγιάς στη Β.Α. Αττική έβγαλε στο δρόμο δεκάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, την επομένη, μάλιστα, της πυρκαγιάς. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, έγιναν ομιλίες και φωνάζονταν συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) η σφ/σα Νικολέτα Παναγιώτου κατήγγειλε τόσο το νέο εργοδοτικό έγκλημα της 65χρονης μετανάστριας εργαζόμενης, που εγκλωβίστηκε στις φλόγες στη βιοτεχνία που δούλευε στο Άνω Πάτημα Χαλανδρίου-Βριλησσίων και τις νέες καταστροφές της πυρκαγιάς, όσο και τη συνολική πολιτική ενός συστήματος που αδιαφορεί για τη ζωή του λαού και εγκληματεί σε βάρος του (σε Μάτι, Τέμπη, Θεσσαλία, νοσοκομεία, σχολεία), στο σύνολο της ζωής του. Τόνισε την ζωτική ανάγκη της διεκδίκησης άμεσων και πραγματικών αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους καθώς και πραγματικών μέτρων προστασίας απ΄τις λεγόμενες "φυσικές καταστροφές". 

Οι ομιλίες άρχισαν μ' αυτή του Κώστα Παπαδάκη, εκ μέρους της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα και ακολούθησαν κι άλλες, από συμμετέχοντες στη συγκέντρωση (Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γ.Γεννηματά, ΟΚΔΕ, ΣΕΚ), ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άλλες δυνάμεις (Συνεπείς Κομμουνιστικές Δυνάμεις, ΟΡΜΑ). 

Ακολούθησε διαδήλωση μέχρι τα Προπύλαια, συνοδεία αστυνομικών των ΜΑΤ που περιόριζαν την πορεία. Βλέπετε, το μήνυμα της κρατικής καταστολής "πρέπει" να είναι εμφανές, ειδικά απέναντι σε κινήσεις που αναδεικνύουν τέτοια κρατικά-συστημικά εγκλήματα του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, αλλά και μπροστά στη... σπίθα που μπορεί ν΄ ανάψουν! 

Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με αξιόλογο μπλοκ, σε μαζικότητα και παλμό. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, με κάθε τρόπο, μην επιτρέποντας να "περάσει έτσι", ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ίδιας της ζωής του λαού που έρχεται να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη, απ΄την κυρίαρχη πολιτική, καθημερινότητά του.





Από την τοποθέτηση του ΚΚΕ(μ-λ):


Δεν υπάρχουν σχόλια: