02 Αυγούστου 2024

Βγαίνει "λάδι" η κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες για το λεγόμενο "σκάνδαλο των υποκλοπών" - Μόνιμη η παρακολούθηση!



 

     Με απόφασή της, η εισαγγελία του Άρειου Πάγου κατέληξε πως δεν υπάρχουν "ποινικές ευθύνες" σε κρατικά και κυβερνητικά στελέχη, καθώς και σε μηχανισμούς σαν την ΕΥΠ, την ΕΛ.ΑΣ. και την "Αντιτρομοκρατική", για το λεγόμενο σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Για την παρακολούθηση, δηλαδή, με το "κακόβουλο" λογισμικό Predator, πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων του ντόπιου συστήματος. Διώκονται μόνο κάποια στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην υπόθεση...

    Νομιμοποιείται έτσι (και με την "βούλα" του Άρειου Πάγου), για λόγους "εθνικής ασφαλείας", η μόνιμη παρακολούθηση των παραγόντων του συστήματος ("νόμιμη επισύνδεση", την ονομάζουν), απ' τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της χώρας, στο καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που κυριαρχεί. Όλοι παρακολουθούνται, όλα "ελέγχονται", απ΄ τους  ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ, προς "πάσα χρήση" και αναμόχλευση, σε ένα διάτρητο και ασταθές πολιτικό σκηνικό, όπως είναι αυτό της χώρας. Αυτή είναι "δημοκρατία" για την οποία "πανηγυρίζουν" για τα 50 της χρόνια απ΄ τη μεταπολίτευση! Γιαυτούς τους λόγους και δεν πρόκειται και να "κλείσει" το ζήτημα, όσο κι αν η κυβέρνηση το επιθυμεί.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε ν' απαλλαγεί από ένα "βαρίδι" που την ταλάνιζε για καιρό, τόσο στην ενδο-αστική της κόντρα με τη λεγόμενη αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), όσο και στο πλαίσιο της διπλής εξάρτησης της χώρας από ΗΠΑ και ΕΕ, όταν η τελευταία το αξιοποιούσε απέναντι της, δυσαρεστημένη απ' την έντονα φιλοαμερικάνικη ρότα της. Όσον αφορά το εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση επέλεξε, μάλιστα,  μια χρονική στιγμή όπου η αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται από σοβαρές αναταράξεις και προβλήματα. Βλέπετε, η επίτευξη της επιδίωξης των ντόπιων και των ξένων κέντρων για το στήσιμο του δεύτερου "εναλλακτικού" συστημικού πυλώνα, αργεί ακόμα...

    Στην υπηρεσία των επιδιώξεων αυτών βρέθηκε, βέβαια, η αστική ταξική "δικαιοσύνη", που για άλλη μια φορά έδειξε την ψεύτικη ανεξαρτησία της απ' τον κρατικό μηχανισμό και τις κάθε φορά επιλογές της ντόπιας άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών. 

    Φανταστείτε βέβαια πως θ' αντιμετωπίζονταν το όλο ζήτημα, αν οι υποκλοπές που θα έβγαιναν στη φόρα της δημοσιότητας δεν αφορούσαν τους συστημικούς παράγοντες, όπως με το συγκεκριμένο "σκάνδαλο". Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει, σταθερά και μόνιμα - και που μόνο αποσπασματικά και προσωρινά, έχει βγει, στην επιφάνεια - τις τελευταίες δεκαετίες: Το κάθε είδους φακέλωμα, την καταγραφή και την παρακολούθηση κάθε είδους συνδιαλέξεων, όλων όσων τολμούν ν' αντισταθούν στην κυρίαρχη πολιτική, των αγωνιστικών πολιτικών δυνάμεων, όλων όσων παλεύουν για τη συγκρότηση κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης. Μα, με την επιδίωξη πλήρους αποσιώπησης και κουκουλώματος!

    Εκτός των άλλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να "νομιμοποιήσει" την πολιτική της, που έχει μπόλικο αντιλαϊκό και αντεργατικό "έργο", να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα:  Νέα αντεργατικά και αντι-ασφαλιστικά μέτρα, φτωχοποίηση του λαού, ακόμα μεγαλύτερη ευθυγράμμιση στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προχώρημα της φασιστικοποήσης, των πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων και της καταρράκωσης των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

     Και αυτά είναι που αφορούν το λαό μας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, πέρα απ΄την καταγγελία των κάθε είδους παρακολουθήσεων και φακελώματος, (στα οποία, εκτός από μηχανισμούς σαν την ΕΥΠ, τον πρώτο λόγο έχουν οι αμερικάνικες, μυστικές και φανερές, υπηρεσίες), και όχι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά, και το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Συμπεριλαμβανομένων και των ρεφορμιστών του ΚΚΕ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ..."απαντούν" με την πρόταση άμεσης σύγκλισης της "Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας", που θα αντιμετωπίσει, τάχα, το πρόβλημα. Πρόταση αποπροσανατολιστική για το λαό - μέχρι και γελοία - στο πλαίσιο του ασφυκτικού ελέγχου που χαρακτηρίζει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

 Γ.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια: