18 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα - ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ! ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας (γνωστός και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Killah P) πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, μετά από οργανωμένο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για επίθεση στον Φύσσα στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε να προστεθεί σε ένα σίριαλ αιματηρών επιθέσεων από τις μαύρες εφεδρείες τις Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενους, μετανάστες και συνδικαλιστές. Σε μια εποχή που ο λαός βίωνε στο πετσί του την κρίση και τα αδιέξοδα του συστήματος και η φασιστικοποίηση εντάθηκε, ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα. Στήθηκε μνημείο στον τόπο δολοφονίας του, από όπου κάθε χρόνο ξεκινά η αντιφασιστική διαδήλωση στην επέτειο της δολοφονίας, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν πως μόνο ο λαός και η πάλη του μπορούν να νικήσουν το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Σήμερα, παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από τα αστικά δικαστήρια, τα στελέχη της ένα-ένα αποφυλακίζονται ή κάνουν την άθλια προπαγάνδα τους μέσα από τη φυλακή. Σήμερα το σύστημα εντείνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα του λαού να παλεύει για το δίκιο του. Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το ρόλο του. Όσο οι πολιτικές της κυβέρνησης χτυπάνε ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας (κατάργηση 8ώρου, απεργιών, ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακρίβεια). Όσο η ζωή μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όσο όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε για να βγάλουμε τις σπουδές μας. Όσο μας καταργούν τα επαγγελματικά δικαιώματα απ’ το πτυχίο και χτυπάν το δικαίωμά μας σε δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορές τόσο το σύστημα θα δίνει εσκεμμένα τον χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί και να σπείρει το μίσος, να ρίξει το φταίξιμο για την κατάσταση στους κατατρεγμένους του κόσμου, σε όποιον διαφέρει, σε όποιον αντιστέκεται. Ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, παρουσιάζει ως εχθρό, ως υπεύθυνο για την κατάσταση τον ξένο, τον μετανάστη, τον ομοφυλόφιλο. Επιστρατεύεται για να εκφοβίσει τις αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας ενάντια στις πολιτικές του, για να τον αποτρέψει από το να ξεσηκωθεί και να παλέψει ενάντια σε όποιον του κάνει τον βίο αβίωτο.

Οι φοιτητές, ο λαός και η νεολαία έχουμε δείξει πως οι φασίστες δεν έχουν χώρο στις γειτονιές και τις σχολές μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να γίνουν εστίες αγώνα και να υπερασπίσουν το λαϊκό άσυλο από τους φασίστες και το φασισμό. Πλάι στον εργαζόμενο, τον μετανάστη, τον απεργό, δε σκύβουμε το κεφάλι, αναγνωρίζουμε τους συμμάχους μας και παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Ο φασισμός δεν έχει κανένα χώρο στις δουλειές, στα πανεπιστήμια, στις ζωές μας. Κανένα αστικό δικαστήριο και καμιά κυβέρνηση δε θα τον καταπολεμήσουν. ΜΟΝΟ ο λαός με τους αγώνες του θα τον τσακίσει! ΜΟΝΟ ο λαός με τη συλλογική του οργάνωση και πάλη θα βάλει τέλος στην αντιλαϊκή επίθεση, θα κατακτήσει σπουδές, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

• Έξω οι φασίστες από σχολεία και σχολές
• Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
• Όλοι στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις 18/9

📍 Αθήνα, 17:30, Μνημείο Φύσσα, Κερατσίνι
📍 Θεσ/νίκη, 18:00, Καμάρα
📍 Πάτρα, 18:00, Πλατεία Γεωργίου
📍 Γιάννενα, 18:00, Περιφέρεια
📍 Ξάνθη, 18:00, Κεντρική Πλατεία
📍 Βόλος, 19:00, Πλατεία Αγ. Νικολάου
📍 Χανιά, 19:00, Πλατεία Αγοράς
📍 Ηράκλειο, 19:00, Πλατεία Ελευθερίας

http://agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: